Știri 7 februarie 2024
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 17.30, Taina Sfântului Maslu.
Mâine, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, apoi va oficia slujba de pomenire la 2 ani de la trecerea la cele veșnice a protosinghelului Daniel Toiu, slujitor al catedralei.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.15, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Un nou sens unic va fi instituit în municipiul Constanța.
Astfel, de vineri, pe aleea Hortensiei, în proximitatea blocurilor V4 și X5, circulația autovehiculelor se va realiza în sens unic, dinspre strada Capitan Dobrilă Eugeniu spre blocul G7.
Instituirea regimului de sens unic pe această stradă a fost necesară pentru a oferi o alternativă de circulație autovehiculelor ce aparțin riveranilor din această zonă.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va intra în reabilitare.
În maxim 6 luni, toate artefactele cu valoare de patrimoniu trebuie mutate și depozitate în alte spații sigure, astfel încât muncitorii să poată începe lucrările de restaurare la sediul vechi.
Anunțul a fost făcut de către directorul instituției, Aurel Mototolea.
Acesta a precizat că muzeul va fi deschis timp de 3 luni până va fi mutată expoziția.
Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 3 ani.
Unele medicamente luate în timpul sarcinii produc anumite riscuri.
Folosite de viitoarele mămici în lunile de sarcină, medicamente precum codeina, oxicodona sau metadona, utilizate pentru ameliorarea durerilor, pot afecta sistemul imunitar al bebelușului.
Riscurile pentru acești copii sunt ca ei să se confrunte din primele luni de viață cu infecții repetate, afecțiuni ale pielii sau astm, atrage atenția un studiu al cercetătorilor australieni.
Studiul a fost realizat pe baza dosarelor medicale a peste 400 de mii de copii născuți în Australia, în perioada 2003-2018.
Dermatologii britanici avertizează asupra utilizării unor produse cosmetice de către copii, încurajată în ultima vreme în mediul online.
Astfel, unii copii le cer părinților să le cumpere anumite produse de îngrijire a pielii promovate de influencerii lor preferați pe Youtube sau pe TikTok.
Folosirea acestor produse la vârste fragede prezintă însă riscuri, deoarece pot provoca probleme dermatologice ireversibile, din cauza unor ingrediente potenţial dăunătoare, cum sunt acizii de exfoliere, a căror utilizare se recomandă doar pentru pielea matură.
România înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate prematură din Europa la cancerul de sân și la cel de col uterin.
În același timp, țara noastră ocupă locul patru la mortalitatea dată de cancerul pulmonar.
În ceea ce privește durata supraviețuirii după diagnosticarea cu cancer sunt decalaje foarte mari între România și media europeană, și anume de 5, 6 ani.
Pe stema Capitalei va fi reprezentat Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.
Hotărârea a fost luată de către Consiliul General al Municipiului București.
Anul acesta se împlinesc 250 de ani de când cinstitele moaște ale Sfântului Dimitrie au fost aduse la București, fiind primite de Mitropolitul Grigorie al II-lea al Țării Românești și așezate în Catedrala mitropolitană.
Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, este serbat pe 27 octombrie, iar de anul acesta va fi cinstit și pe 13 iulie, data aducerii cinstitelor sale moaște la București.