Știri 14 martie 2024
Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine, de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, județul Suceava, iar sâmbătă, de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie la același lăcaș de cult.
Sâmbătă noapte, de la ora 21.40, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.
Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, a trecut la cele veşnice, ieri seară la vârsta de 78 de ani.
Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Patriarhiei Bulgare, Preafericitul Părinte Neofit avea mai multe probleme de sănătate.
A fost întronizat în anul 2013 și i-a succedat Patriarhului Maxim, care a condus Biserica Ortodoxă Bulgară din 1971 și până la moartea sa în 2012.
Dumnezeu să-l odihnească!
ANM a prelungit informarea meteorologică de instabilitate atmosferica pentru toată țara până mâine dimineață, la ora 10.00.
Astfel, vor fi precipitații în toate regiunile și se vor acumula cantități de apă în general de 10…15 l/mp.
Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța cer renunțarea la examenul de Bacalaureat.
Ei îl consideră inutil, în condițiile în care multe facultăți organizează examene de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu.
În plus, nu testează adecvat competențele reale ale elevilor, iar aceștia rămân cu o înțelegere superficială a conceptelor importante, mai spune Asociația.
Aceasta solicită crearea unei comisii de experți care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie cu adevărat testate și nu capacitatea de a memora.
STS cere organizarea unei campanii de informare, pe tema utilizării responsabile a numărului de urgență 112.
Aceasta ar urma să se desfășoare în următoarele 6 luni.
Peste 10 milioane de apeluri au fost, anul trecut, la 112, dar aproape jumătate nu au fost urgenţe, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Cătălin Chirca.
El a subliniat că o astfel de iniţiativă ar putea să ajute serviciul 112, prin reducerea timpului în care se procesează un apel urgent şi care trebuie să ajungă la agenţiile specializate.
Parlamentul European a adoptat, în premieră la nivel mondial, legea privind inteligenţa artificială.
Documentul prevede garanţii pentru sistemele de inteligenţă artificială de uz general, limite la folosirea sistemelor de identificare biometrică de către organele de aplicare a legii, precum şi interzicerea folosirii inteligenţei artificiale pentru a manipula oamenii sau a exploata vulnerabilităţile utilizatorilor.
Legea urmăreşte să protejeze drepturile fundamentale: democraţia şi statul de drept, în faţa sistemelor de inteligenţă artificială cu grad ridicat de risc.
Legea privind libertatea presei, pentru jurnaliştii europeni, a primit votul europarlamentarilor.
Aceasta va obliga statele membre să protejeze independenţa mass-media de interferenţele guvernamentale, politice, economice sau private.
Legea va institui, de asemenea, un nou mecanism pentru a împiedica platformele online mari, cum ar fi Facebook sau Instagram, să restricţioneze sau să şteargă în mod arbitrar conţinutul media independent.