Știri 26 iunie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această după-amiază în Eforie Nord.
Ierarhul nostru va săvârși, de la ora 16.00, Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și va binecuvânta lucrările realizate la această parohie.
Totodată, credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ale Sfântului Pantelimon, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dervent.
Mâine, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
De la ora 16.00, va citi rugăciuni de mulțumire la schitul „Sfânta Treime”, situat la marginea municipiului Constanța, la ieșirea de pe șoseaua Industrială.
Tot mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Astăzi este Ziua Drapelului Naţional.
Această zi a fost proclamată la 20 mai 1998 pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben si albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.
Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea iar cifra trei este numărul perfect.

Tot astăzi este și Ziua Internațională împotriva Consumului şi Traficului de Droguri.
Iniţiativa a fost lansată în 1987 de Organizaţia Naţiunilor Unite, în speranţa că va reduce amploarea acestui fenomen, ajuns una dintre cele mai periculoase probleme sociale.
An de an, la 26 iunie, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate este promotorul unor campanii de informare şi sensibilizare.
În România, acest rol îi revine Agenţiei Naţionale Antidrog.

Alegerile locale din comuna Costinești au fost anulate.
În urma neregulilor sesizate de către Biroul Electoral de Circumscripție Costinești și a Biroului Electoral Constanța, s-a decis reluarea alegerilor locale.
Acestea vor fi organizate duminică, 7 iulie.
La alegerile din 9 iunie, s-a demonstrat că procesul electoral a fost fraudat, deoarece au votat și cetățeni ce nu aveau rezidența pe raza unității administrativ teritoriale Costinești.

Absolvenţii de liceu au susţinut ieri proba de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat la limba străină aleasă.
Probele scrise din această sesiune vor avea loc săptămâna viitoare şi vor începe luni cu Limba şi literatura română.
Primele rezultate se vor afişa pe 8 iulie.

Senatul a adoptat inițiativa privind instituirea Zilei de Curățenie Națională.
Aceasta va fi în a treia zi de sâmbătă din septembrie a fiecărui an.
Senatorul Tánczos Barna spune că prin această lege se transmite un semnal clar privind responsabilitatea socială a cetățenilor, a autorităților publice și a persoanelor juridice.
Proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaților.

România a primit aproape 1,1 miliarde de euro fonduri europene pentru investiții în modernizarea sistemului energetic național.
Banii provin din cele 3 miliarde de euro pe care Uniunea Europeană le-a câștigat din comercializarea certificatelor de emisii și le investește în sisteme energetice mai curate în 10 țări membre.
În România, banii vor fi folosiţi la dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei, reabilitarea şi modernizarea reţelelor de termoficare și a reţelei de transport a gazelor naturale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept