Știri 5 iulie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară de la ora 18.00, Taina Sfântului Maslu, la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Mâine, de la ora 7.00, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” din apropierea cetății Capidava, județul Constanța care, pe 8 iulie, își va cinsti ocrotitorii.
De la ora 21.40, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Pe 7 iulie, Biserica Ortodoxă Română se va afla în Duminica a doua după Rusalii, numită „a Sfinților Români”.
Cu acest prilej, de la ora 6.40, ierarhul Tomisului va oficia o slujbă de pomenire la Monumentul Memorial Poarta Albă, pentru deținuții politic, apoi va merge în procesiune spre mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu, unde va săvârși Sfânta Liturghie.
Tot duminică, de la ora 20.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, la biserica „Sfinții Epictet și Astion”, situată în cartierul Km 5.

Mai multe linii și autobuze de noapte sunt prelungite până duminică, 7 iulie, în contextul desfășurării festivalului NEVERSEA.
Astfel, liniile autobuzelor 48, 44, 51 și 101 au traseul prelungit până în Portul Tomis, în stația care deservește liniile 42 și City Tour.
Linia City Tour își prelungește programul, astfel că ultima plecare din Gara Constanța va fi la 19:25, iar din Cap Linie Mamaia la ora 20:55.
Pe timpul nopții, linia “City Tour”, denumită „Neversea”, va fi operată de cinci autobuze neetajate, între orele 21.00 – 06.00.
Acestea vor circula la un interval de 16 minute.
De asemenea, linia Neversea face legătura cu celelalte linii de noapte N5-40, N2-43, N100M și N102, care circulă la intervale de 30 de minute și sunt deservite de 11 autobuze.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie.
Decizia a fost luată de coaliţia de guvernare şi adoptată prin Hotărâre de Guvern.
Pentru alegerea noului legislativ, cetăţenii vor fi chemaţi la urne pe 1 decembrie de Ziua Naţională.

Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc de diabet de tip doi.
Din peste 10 mii de persoane evaluate în cadrul unui studiu, aproape un sfert prezintă risc mare şi foarte mare de a dezvolta această afecţiune.
Pentru calcularea nivelului de risc au fost prelucrate datele din chestionarele aplicate în farmacii persoanelor de peste 18 ani din toată ţara, nediagnosticate deja cu diabet.
Specialiştii spun că pericolul diabetului zaharat poate fi redus printr-o mai bună informare şi educare a populaţiei cu privire la un stil de viaţă echilibrat.

Comisia Europeană majorează de astăzi, taxele asupra vehiculelor electrice aduse din China.
Taxele vor fi instituite iniţial pentru o perioadă de patru luni, după care statele membre vor vota pentru ca acestea să devină permanente.
Uniunea Europeană este de părere că industria chineză a vehiculelor electrice primeşte subvenţii semnificative de stat, ceea ce este incorect, însă China neagă acest lucru.

Ministerul de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia.
Este risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez şi în insulele Kythira şi Creta.
Vor fi ploi torenţiale şi furtuni în Macedonia de Est, Tracia, Macedonia Centrală, în Tesalia, Insulele Sporade, Insula Evvia, estul Greciei Centrale şi sud-estul provinciei Peloponez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept