Știri 6 septembrie 2024

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 5.40, Sfânta Liturghie.
De la ora 9.30, la hotel Bulevard, din Constanța, va participa la lucrările simpozionului național „Mănăstirea Văcărești: așezământ cultural de sinteză, între drama trecutului și renașterea de astăzi”.
De la ora 16.30, va săvârși slujba Vecerniei la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din apropierea localității Deleni.
Tot mâine, de la ora 19.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Maria” din Constanța (zona Far).
Duminică, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Mamaia Nord.
De la ora 17.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din Constanța.
Luni, de la ora 6.25, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
La slujbă vor fi prezenți profesorii și elevii Seminarului Teologic „Sfântul Dionisie Exiguul” din Constanța.

Mănăstirea Văcăreștii Noi din apropierea localității Lumina organizează un simpozion național.
Acesta se intitulează „Mănăstirea Văcărești: așezământ cultural de sinteză, între drama trecutului și renașterea de astăzi” și marchează 300 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Văcărești.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 9.30, la Sala Panoramic a Hotelului Bulevard din Constanța.
Lucrările simpozionului vor fi deschise de Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop și de vicepreședintele instituției, Acad. Mircea Dumitru.
În cadrul secțiunilor simpozionului vor prezenta comunicări științifice profesori și cercetători de la mai multe centre universitare și de cercetare din țară.
De asemenea, duminică, 22 septembrie, de la ora 7.00, va avea loc slujba de sfințire a paraclisului și punerea pietrei de temelie a bisericii mari a mănăstirii Văcăreștii Noi.
Cu acest prilej, pe 20 septembrie, vor fi aduse spre cinstire Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș.

CRTS Constanța face apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Programul de donare este de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge și în special din grupa A, care se menține în topul solicitărilor spitalelor din județ.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 la 3.000 de lei.
Legea a fost adoptată decizional marți, de Camera Deputaţilor.
De asemenea, prin derogare, aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

Beneficiarii programului social Respect, derulat în municipiul Constanța, trebuie să își achite toate taxele și impozitele datorate bugetului local, pentru a nu fi excluși din program.
Termenul scadent din această perioadă a anului este data de 30 septembrie.
Prin acest program, persoanele care fac parte din categoriile sociale vulnerabile, primesc tichete valorice electronice pentru achiziționarea de alimente.
Tichetele se acordă de 8 ori pe an, în tranșe de câte 75 de lei.

Elevii au dreptul să fie informaţi despre notele pe care le vor primi la cursuri, înainte ca ele să fie trecute în catalog.
Așa prevede Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi Statutul elevului.
Elevii aflați în situații de corigențe vor avea cu cel puțin un calificativ sau o notă în plus față de numărul prevăzut, acestea fiind acordate în ultimele 3 săptămâni ale anului școlar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept