Știri 16 septembrie 2024

Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti mâine pe Sfântul Dionisie Erhan, episcopul Cetății Albe-Ismail.
Cu acest prilej, de la ora 6.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Dionisie Erhan și Sfântul Apostol și Evanghelist Matei”.
Lăcașul de cult este situat pe DN22C, la ieșirea din Mircea Vodă Gară.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji duminică, 22 septembrie la mănăstirea Văcăreștii Noi.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 8.00, slujba de sfințire a paraclisului și punerea pietrei de temelie a bisericii mari a mănăstirii, și Sfânta Liturghie.
Cu acest prilej, vineri, 20 septembrie, vor fi aduse spre cinstire Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, care vor rămâne spre închinare până luni, 23 septembrie.

Linia de autobuze City Tour este suspendată de astăzi.
Anunțul a fost făcut de CT BUS, care a precizat că acesta a fost ultimul weekend în care autobuzele etajate au mai circulat, întrucât sezonul estival s-a încheiat.
Acestea vor reveni pe traseu în vara anului viitor.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța s-a închis de astăzi.
Acesta va intra într-un proces amplu de reabilitare.
Muzeul va funcționa, pentru o perioadă, într-o nouă clădire, cu o expoziție permanentă care va grupa cele mai frumoase piese din patrimoniul de peste 400.000 de piese al muzeului.

Ministerul Sănătăţii recomandă, în cazul inundațiilor, ca apa din rețea să se consume fiartă și răcită, dar fără a adăuga gheață.
În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate cu preparate cu clor este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virușilor.
În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, locuitorii sunt sfătuiți să consume doar apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de reprezentanții autorităților publice.

Comercianții vor fi obligați să marcheze la raft produsele preambalate vândute la aproximativ același preț, dar al căror volum, sau greutate, a fost redus.
Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a fost pus în dezbatere publică și urmează să intre în vigoare din 10 octombrie.
Este vorba despre o tactică prin care producătorii vând cu același preț o cantitate redusă de produs, inducând în eroare consumatorii.
Ordinul ANPC are astfel scopul de a proteja cumpărătorii de aceste practici incorecte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept