Știri 20 septembrie 2024

Duminică, 22 septembrie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji la mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității Lumina.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 8.00, slujba de sfințire a paraclisului și punerea pietrei de temelie a bisericii mari a mănăstirii, și Sfânta Liturghie.
Cu acest prilej, în această seară, la ora 18.00, vor fi aduse spre cinstire Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, care vor rămâne spre închinare până luni, 23 septembrie.
Apoi, ierarhul nostru va oficia slujba de Priveghere în cinstea Brâului Maicii Domnului și a moaștelor Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș.
Mâine, de la ora 7.00, ierarhul nostru va sfinți pictura bisericii “Sfântul Dumitru” din localitatea Crișan din județul Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului organizează o colectă în toate parohiile și mănăstirile eparhiei.
Aceasta se va derula până duminică, 22 septembrie și este destinată ajutorării persoanelor greu încercate de inundații.
Cei care doresc să fie solidari, pot aduce darul lor la bisericile din Constanța și județ.
Departamentul Social-Misionar va organiza un transport în Protoieria Covurlui, cea mai afectată regiune a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Tomisului și Spitalul Clinic CFR Constanța organizează proiectul misionar intitulat “Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”.
Un sobor de preoți va oficia luni, de la ora 10.00, Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului CFR.
Cei prezenți se vor putea închina la moaștele Sfinților Tămăduitori Doctori fără de arginți Nectarie și Pantelimon.

CRTS Constanța face apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Programul de donare este de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge și în special din grupa A, care se menține în topul solicitărilor spitalelor din județ.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe pe 25 octombrie.
Autoritățile vor organiza în țară aproximativ 19.000 de secții de votare, iar în străinătate cetățenii români își vor putea exprima votul la alegerile prezidențiale în peste 900 de secții.
Românii cu domiciliul sau reședința în străinătate se pot înregistra până la data de 24 septembrie pentru a-și anunța intenția de vot la secția de votare din localitatea de domiciliu sau la o secție apropiată.

Australia va fixa între 14 şi 16 ani vârsta minimă pentru utilizarea reţelelor sociale.
Așa prevede un proiect de lege ce ar urma să fie aprobat în acest an.
Analiștii sunt însă de părere că stabilirea unei limite de vârstă nu îi va ajuta pe tinerii aflaţi în dificultate din punct de vedere social.
Un proiect de lege asemănător, care fixează la 13 ani vârsta minimă pentru a accesa reţelele sociale, a fost aprobat în iulie de Senatul SUA, dar textul nu a fost deocamdată votat de Camera Reprezentanţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept