Știri 3 octombrie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.15, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

Constănțenii care vor dona sânge de cel puțin 3 ori într-un an vor beneficia de reduceri la plata impozitului pe clădiri și terenuri din municipiul Constanța.
Condiția este ca imobilul să fie situat la adresa de domiciliu și să aibă integral destinație rezidențială.
În proiectul inițial, municipalitatea prevedea o reducere de 20%, însă la ultima ședință a Consiliului Local, s-a decis ca aceasta să fie de 30%.
Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

Județul Constanța are un nou prefect.
Guvernul a aprobat cererea de demisie a lui Silviu Iulian Coșa din funcția de prefect al județului Constanța și a confirmat numirea lui Adrian Teodor Picoiu, consilier local din partea PNL la Techirghiol, în această poziție.
Silviu Coșa i-a cerut vicepremierului Cătălin Predoiu eliberarea din funcție pentru a putea candida la Senat pe lista PNL la alegerile parlamentare.

Constănțenii își vor putea face vaccinul antigripal direct în farmacie, fără să mai fie nevoie să meargă cu serul la un cabinet medical.
Aproape 50 de unități din județul Constanța au fost autorizate să administreze vaccinul, după ce și-au amenajat un spațiu special, iar farmaciștii au participat la cursuri de instruire.
În cabinetul medicului de familie, administrarea vaccinului este gratuită, însă, în farmacie va fi percepută o taxă modică.
În ceea ce privește vaccinul, acesta se găsește deja pe rafturile farmaciilor constănțene.

Aproximativ 122.000 de gospodării din țară vor beneficia de panouri fotovoltaice, precum şi de capacităţi de stocare, din 25 octombrie.
Este vorba despre o schemă de sprijin destinată persoanelor vulnerabile şi finanţată prin Programul RePowerEU.
Vor fi acordate vouchere de 5.000 de euro pentru fiecare componentă, respectiv 10.000 euro pe gospodărie.
Firmele care instalează aceste capacităţi reprezintă beneficiarii primari ai programului, care vor coopta beneficiarii finali – persoanele vulnerabile din perspectiva energetică.

Un proiect de lege pentru personalul medical din sistemul de urgenţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor.
Acesta permite flexibilizarea utilizării personalului medical din sistemul de urgenţă, astfel încât să fie acoperite zonele vulnerabile.
Potrivit deputatei Cristina Vecerdi, deficitul de medici de urgenţă este grav şi se manifestă inegal la nivelul ţării, fiind necesară deplasarea personalului specializat în mai multe judeţe.

Guvernul vrea să prelungească plafonarea preţurilor în energie, după 1 aprilie 2025, cel puţin pentru consumatorii vulnerabili.
Autorităţile vor anunţa în ianuarie sub ce formă continuă plafonarea.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a dat asigurări că România este pregătită pentru iarnă, din punct de vedere energetic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept