Știri 4 octombrie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine în județul Tulcea.
De la ora 8.00, ierarhul nostru va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de sfințire a bisericii și a complexului eclezial din cadrul parohiei „Sfântul Atanasie” din Niculițel, slujbă urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.
De la ora 21.15, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 7.40, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Călugăreni, comuna Pantelimon.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până luni, la ora 10.00.
Mâine, vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică, în jumătatea de est a teritoriului.
Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.
În regiunile vestice, sud-vestice și estice, vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.

Astăzi este Ziua Internațională a Animalelor.
În anul 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor care a avut loc la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor.
Instituirea acestei Zile a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.
Această zi este totodată, o ocazie specială de a celebra dragostea și respectul oamenilor față de animale prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume.

Voucherele de vacanță aflate în pragul expirării pot fi folosite la agențiile de turism.
În special, sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor.
De asemenea, există si categoria rezervărilor „flexibile”, care permit atât modificarea datei sejurului, cât și destinația aleasă sau hotelurile, numai în interiorul României.

Plafonul programului guvernamental FamilyStart a fost suplimentat cu 45 milioane de lei.
Acesta este destinat familiilor tinere care doresc să acceseze credite.
Suma maximă împrumutată prin Programul FamilyStart este de 150 de mii de lei, iar creditul este garantat de stat în proporţie de 80%.
De asemenea, venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei, respectiv de până la 7.500 în cazul familiilor monoparentale.

Cardurile pentru alimente ale persoanelor defavorizate vor fi încărcate cu o nouă tranşă de 250 de lei.
Anunțul a fost făcut de ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Adrian Câciu, care a precizat că beneficiarii vor primi banii la mijlocul acestei luni.
El a mai spus că în a doua jumătate a lui octombrie va începe să se deruleze şi programul de acordare a voucherelor pentru sisteme fotovoltaice şi baterii de stocare a energiei, destinate consumatorilor vulnerabili.

România sprijină Grecia prin trimiterea a 50 de pompieri pentru stingerea incendiilor din apropierea oraşului Corint, active de duminică.
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu, după ce Atena a solicitat ajutor ţărilor UE.
Este a treia oară când Grecia solicită ajutorul statelor membre în actualul sezon de incendii de vegetaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept