Știri 22 octombrie 2024

Constănțenii vor avea căldură în apartamente din acest weekend.
Termoficare Constanța va începe vineri, 25 octombrie, procedura tehnologică de furnizare a energiei termice, astfel încât, din dimineața zilei de sâmbătă, să furnizeze căldură către toți consumatorii racordați la sistemul centralizat.
Cu această ocazie, consumatorii sunt rugați să se asigure că instalațiile termice din locuințe sunt aerisite.

Cazinoul din Constanța ar putea reintra în circuitul turistic până la finalul anului.
În mai puțin de o lună este programată recepția lucrărilor, începute în urmă cu patru ani.
Autoritățile de la malul mării anunță că monumentul istoric va găzdui, printre altele, trei muzee imersive și o sală de spectacole.
Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, spune că tot ce vor avea ocazia să vadă turiștii și constănțenii va fi o premieră pentru România, iar cazinoul va avea șansa să devină un obiectiv important în Europa.

30 de microbuze electrice vor asigura transportul elevilor în județul Constanța.
Reprezentanții Consiliului Județean au semnat documentul care prevede achiziția a încă 5 microbuze, pe lângă cele 25 contractate deja.
Întrucât după achiziția inițială au mai rămas fonduri disponibile, s-a decis cumpărarea de microbuze și pentru transportul elevilor din Saligny, Saraiu, Grădina, Hârșova și Bărăganu.

Lucrările la Departamentul „Mama și copilul”, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța vor începe în curând.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
Investiția se ridică la aproape 867 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este iunie 2026.
Clădirea va avea 9 etaje şi va dispune de 365 de paturi, două unităţi de primiri urgenţe, compartiment de Terapie Intensivă şi mai multe săli de operaţii.

Vremea se va încălzi în următoarele zile iar temperaturile vor urca până la 21 de grade în unele zone.
Pe parcursul săptămânii viitoare, însă, vremea se va răci treptat, iar temperaturile vor scădea până la maxime de 13 – 14 grade, arată prognoza ANM.
În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 14 grade, până la 18 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 3 grade, spre 8 grade.
Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile vor avea tendinţa să scadă uşor.
În medie, maximele vor ajunge la 14 grade, iar minimele se vor menţine în jurul a 7 grade.

Boala Alzheimer ar putea fi diagnosticată prin analize de sânge.
Este o metodă minim invazivă cu potențial de a revoluționa depistarea precoce.
Oamenii de știință înregistrează progrese atât în ceea ce privește identificarea afecțiunii în stadii incipiente, cât și în ceea ce privește încetinirea evoluției acesteia.
Boala Alzheimer și celelalte tipuri de demențe afectează aproximativ 44 de milioane de oameni din toată lumea și reprezintă a şaptea cauză de deces la nivel mondial.

Circulaţia autovehiculelor pe Podul Prieteniei, între Giurgiu şi Ruse, se desfăşoară în mod alternativ, pe o singură bandă şi semaforizat.
Restricţiile rutiere au fost impuse de ieri, după ce şi pe partea română a podului Prieteniei au început lucrări de reparaţii la rosturile de dilataţie, pe o distanţă de 50 de metri, concomitent cu cele de reabilitare efectuate pe partea bulgară.
Lucrările se vor efectua zilnic, de la ora 8.00 până la ora 17.00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept