Știri 4 aprilie 2025

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această seară la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia de la ora 17.00, Denia Acatistului Bunei Vestiri.
Mâine, de la ora 21.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

Parohia Sf. Mare Mucenic Mina din Constanța organizează un concert caritabil intitulat “Lumina’n Dar de Înviere”.
Acesta se va desfășura mâine, de la ora 18.00, la clubul SNC.
Invitați vor fi pr. Doru Emanuel Pantazi, Arhidiacon Ionuț Boancheș și Arhidiacon Valentin Vădănoiu, Grupul psaltic Sf. Vasile cel Mare din Constanța, precum și interpreta de muzică bizantină, Maria Coman.
Evenimentul are loc cu binecuvântarea și în prezența Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și are ca scop sprijinirea edificării Complexului filantropic “Așezămintele Sfântul Mare Mucenic Mina”.

CRTS Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează o nouă acțiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura duminică, 6 aprilie, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, din oraș, între orele 8.30 și 13.30.
Potrivit Centrului, nu pot dona sânge persoanele care au donat în data de 22 februarie 2025, în cadrul acțiunii desfășurate la Năvodari.

O parte din constănțeni va rămâne fără apă potabilă.
Pentru executarea lucrărilor de conectare a magistralelor nou edificate la sistemul centralizat de distribuție, RAJA va sista furnizarea apei potabile timp de 24 de ore, de marți, 8 aprilie, ora 23.00, până miercuri, 9 aprilie, ora 23.00.
Vor fi afectați de lipsa apei, consumatorii din cartierul Tomis Nord (zonele Boema, Cireșica, Brotăcei, Tic-Tac), Cartierul Campus Universitar și bulevardul Tomis (tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Petru Vulcan).
În același interval, vor avea apă cu presiune scăzută utilizatorii din zona Badea Cârțan.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa va fi reabilitat.
Primăria a anunțat că a fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reabilitare a unității sanitare.
Clădirea edificată în anul 1938 se încadrează în clasa I de risc seismic şi va fi parţial demolată până la demisol, după care va fi reconstruită.
Noua clădire va respecta normele impuse de DSP şi va fi îmbunătăţită din punct de vedere al eficienţei energetice.

Academia Română împlineşte astăzi 159 de ani.
A fost fondată în anul 1866, iniţial, sub numele de Societatea Literară Română și este definită drept cel mai înalt for de cultură şi ştiinţă românesc.
Transformată, în anul 1879, în Institut Național cu denumirea Academia Română, aceasta a primit ca misiune principală cultivarea „limbii și a istoriei naționale, a literaturilor, a științelor și frumoaselor arte”, ideal pe care membrii săi l-au slujit vreme de peste un secol și jumătate.

Ambasada SUA anunţă de luni, 7 aprilie, noi reguli pentru românii care cer viză.
Astfel, solicitanții de viză temporară trebuie să prezinte o copie tipărită a paginii de confirmare cu codul de bare, pentru a demonstra că au utilizat același formular de cerere DS-160 pentru a-și programa interviul.
Dacă numerele nu corespund, solicitanților care și-au programat interviul folosind un formular incomplet sau incorect nu li se va permite să susțină interviul și li se va cere să-l reprogrameze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept