Ştiri 16 iunie 2011
Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, persoanele fizice şi juridice, altele decât cultele, care produc şi comercializează obiecte de cult ortodoxe, fără acordul scris al Bisericii Ortodoxe Române, încalcă legislaţia în vigoare.
În comunicat se mai precizează că din acest motiv, Patriarhia Română nu a participat la Târgul de Obiecte Bisericeşti organizat zilele acestea la Bucureşti.
De astăzi, CFR oferă reducere de 10% la biletele de tren achiziţionate online.
Potrivit CFR, clientul se înregistrează pe site, alege destinaţia şi selectează modalitatea de plată online, cu cardul.
După finalizarea tranzacţiei, acesta va primi pe mail biletul de călătorie, în varianta electronică, iar tipărirea acestuia nu este obligatorie.
Oferta este valabilă în perioada 15 iunie 2011 – 30 septembrie 2011.
Persoanele fizice autorizate vor putea angaja cel mult nouă persoane cu contract individual de muncă.
Senatul a adoptat un proiect de lege în acest sens.
În varianta propusă de Executiv, ordonanţa prevede că PFA pot angaja terţe persoane cu contract individual de muncă pentru desfăşurarea activităţii, fără a limita, însă, numărul acestora. Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, care este forul decizional.
Senatul a declarat oraşul Constanţa drept “oraş-martir”.
Acesta a adoptat o propunere legislativă prin care oraşul Constanţa este declarat “oraş-martir” al Revoluţiei din 1989.
Iniţiativa aparţine senatorului Emilian Frâncu, deputatului din partea minorităţilor naţionale, Amet Aledin, dar şi deputatului Mircea Giurgiu.
Privitul la televizor mai mult de două ore în fiecare zi poate duce la moarte timpurie.
Specialiştii danezi au demonstrat că la fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, o persoană prezintă risc cu 20% mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15% mai mare de a avea boli de inimă şi cu 13% mai mare de a muri din altă cauză.
Specialiştii spun că lipsa de exerciţii fizice şi mâncatul alimentelor nesănătoase în timpul vizionării programelor de televiziune sunt cauzele pentru riscul crescut de îmbolnăvire.
Descoperirile vin în urma a opt studii ce au implicat 235.000 de oameni.
Accesul auto pe plajă este interzis şi se sancţionează cu amendă.
Astfel, cei care vor intra cu maşinile pe plajă riscă amenzi între
10.000 şi 20.000 de lei.
Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, pentru a bloca accesul autovehiculelor, au fost montate bariere pe plaja Modern şi pe strada Ion Raţiu, dar şi în zona Cazino din staţiunea Mamaia.
În judeţul Constanţa vor fi construite încă 14 creşe şi grădiniţe.
Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat că vor fi construite 138 de creşe şi grădiniţe în judeţele Constanţa, Cluj, Călăraşi, Ialomiţa, Braşov, Covasna şi Tulcea.
Cele mai multe dintre acestea vor fi în mediul rural, astfel că în judeţul nostru, de acest proiect vor beneficia localităţile Valu lui Traian, Poarta Albă, Adamclisi, Lumina şi altele.
Proiectul face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.
În Constanţa ar putea fi înfiinţat Studioul Teritorial al televiziunii române.
Deputatul Amet Aledin, a depus la Camera Deputaţilor, o propunere legislativă prin care se doreşte înfiinţarea Studioului Teritorial TVR Constanţa.
El a mai precizat că înfiinţarea unui astfel de post la Constanţa ar însemna un gest normal, în condiţiile în care există studiouri teritoriale în alte oraşe la fel de importante, precum Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Târgu-Mureş.
România se află pe primele locuri la energie eoliană în estul Europei.
Potrivit Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, ţara noastră este, alături de Polonia şi Turcia, campioană la energie electrică produsă din surse eoliene în estul Europei, având totodată şansa de a deveni numărul 1 în sector.
Totodată, în România sunt deja instalaţi aproape 700 MW din surse eoliene şi şi-ar putea dubla până la sfârşitul acestui an capacităţile de producţie a energiei, până la 1.000 MW.
Procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat.
Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul instituţiei lista completă a spitalelor clasificate.
Şapte dintre unităţile medicale din ţară, printre care şi Spitalul judeţean de Urgenţă Constanţa, au fost încadrate în categoria întâi, iar cele mai multe au fost încadrate la categoriile a patra şi a cincea.
Conform Ministerului Sănătăţii, prin introducerea clasificării vor fi eliminate diferenţele de finanţare pentru spitalele din aceeaşi categorie.