Ştiri 4 iulie 2011
Acesta susţine că, Uniunea Europeană, prin intermediul creditelor acordate, încearcă să-i impună legile europene, care sunt străine tradiţiilor spirituale şi morale ale ţării.
El a adăugat că adoptarea regimului de vize pentru moldoveni depinde în mare măsură de adoptarea legii privind nondiscriminarea minorităţilor sexuale.
Mitropolitul Vladimir susţine că legea respectivă este bună, cu excepţia prevederii care nu permite discriminarea homosexualilor.
Apa de îmbăiere de pe litoralul românesc este foarte bună.
Anunţul a fost făcut de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.
Specialiştii au prelevat şi analizat probe din Năvodari, Mamaia, Eforie Sud, Eforie Nord, Mangalia şi Costineşti şi au constatat că toţi parametri verificaţi se încadrează în valorile obligatorii.
Datele colectate sunt transmise Comisiei Europene.
De astăzi, vremea se încălzeşte pe litoral.
Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor ajunge la 27-28 de grade Celsius.
Mâine, va fi parţial înnorat, dar nu va ploua şi vor fi 28 de grade.
Marţi noaptea şi miercuri, sunt posibile unele averse răzleţe, ce ar putea fi însoţite şi de furtuni şi descărcări electrice.
Ziua de joi va fi una însorită, iar maximele se anunţă de 28 de grade.
Radioul aduce mai multă fericire omului decât televiziunea sau internetul.
Aşa arată un sondaj efectuat în Marea Britanie, potrivit căruia, cel mai pozitiv mijloc de informare în masă este radioul.
Majoritatea participanţilor la sondaj au răspuns că ascultarea emisiunilor radiofonice şi a muzicii la radio îi face mai fericiţi şi mai energici, decât urmărirea programelor de televiziune şi navigarea pe internet.
Îndulcitorii din alimentaţie dăunează sănătăţii.
Două noi studii au identificat o serie de legături între băuturile răcoritoare dietetice, fără zahăr, şi o stare a sănătăţii mai precară.
Persoanele care susţin că beau două sau mai multe astfel de sucuri fără zahăr pe zi, au înregistrat o creştere a circumferinţei taliei de până la şase ori mai mare decât la persoanele care nu consumă astfel de sucuri.
Un al doilea studiu a ajuns la concluzia că îndulcitorul aspartam, duce la creşterea nivelului de zahăr în sângele şoarecilor bolnavi de diabet.
Concluziile acestor studii indică faptul că băuturile răcoritoare dietetice pot avea zero calorii, dar nu şi zero efecte negative.
La examenul de bacalaureat din acest an s-a înregistrat cea mai scăzută rată de promovabilitate din istoria educaţiei.
Ponderea, la nivel naţional, este de 44,5%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, astfel încât există licee în care nici un elev nu a fost admis.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratele Şcolare Judeţene, cea mai mică rată de promovabilitate, de 20% s-a înregistrat în Giurgiu, iar cea mai mare rată, de 65% este în Suceava.
De asemenea, în judeţul Constanţa, ponderea elevilor admişi este de 57,6%.
Din anul 2000, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu a coborât la nivel naţional sub pragul de 75%.
Taxa de tramă stradală din Cernavodă a fost anulată.
Decizia aparţine Tribunalului Constanţa, care a dat câştig de cauză Prefecturii.
Prefectul Claudiu Palaz a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local Cernavodă arătând că a fost adoptată fără avizul poliţiei rutiere, obligatoriu în astfel de decizii.
La iniţiativa primarului Mariana Mircea, Consiliul Local Cernavodă a adoptat, la începutul acestui an, o hotărâre prin care şoferii de autovehicule cu masa totală mai mare de 3,5 tone sunt taxaţi.
În această noapte, circulaţia pe tronsonul de autostradă Bucureşti-Cernavodă va fi închisă.
Traficul rutier va fi închis în intervalul orar 24-03, în vederea executării lucrărilor de montare a consolelor şi a panourilor de informare cu mesaje variabile.
Poliţia Rutieră a anunţat că dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate cu ajutorul indicatoarelor rutiere şi al piloţilor de circulaţie.
În luna septembrie este necesară o nouă creştere a preţurilor la gaze.
Aceasta este opinia reprezentanţilor companiei E.ON România, care spun că, din cauza previziunilor de creştere a preţului gazelor din import pe perioada iernii, în luna septembrie va fi necesară o altă creştere de preţuri.
Menţinerea preţului la gazele livrate populaţiei şi creşterea cu 10% a tarifului pentru consumatorii industriali vor permite însă, distribuitorilor de gaze să nu mai acumuleze pierderi timp de câteva luni.
Calea navigabilă a Dunării va fi îmbunătăţită.
Astfel, potrivit strategiei pentru Regiunea Dunării, pe traseele vapoarelor vor fi instalate sisteme de semnalizare, iar căile de navigare pe sectoarele Călăraşi – Brăila vor fi drenate.
Totodată, una dintre cele mai importante obiective ale Strategiei se referă la amenajarea fluviului ca o cale de transport alternativă la căile rutiere, care deţin în prezent o proporţie de 70% din piaţa regională de profil.