Ştiri 14 iulie 2011
Astfel, începând de astăzi şi până duminică vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul critic de 80.
Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37-39 de grade.
Compozitorul Cornel Fugaru a încetat din viaţă ieri la Spitalul Elias din Bucureşti.
Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, acesta era internat din cauza unei maladii cronice grave.
Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi a fost compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964.
Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără “Dau viaţa mea pentru o iubire”, “Nu sunt sclavul tău”, şi “Eu nu mai sunt cel de ieri”.
Înmormântarea artistului va avea loc mâine la Cimitirul Bellu.
Mâine este ultima zi în care românii mai pot încheia poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor.
Lipsa acesteia va fi sancţionată de către primărie cu amendă de până la 500 de lei, din luna august 2012.
Societatea care emite poliţele va încheia protocoale de colaborare cu primăriile şi alte autorităţi pentru vânzarea acestora.
Măsura vizează creşterea numărului de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale cum ar fi, cutremure, alunecări de teren şi inundaţii.
Guvernul a aprobat un acord asupra învăţământului bilingv între România şi Franţa.
Documentul cuprinde măsuri menite să sprijine dezvoltarea predării limbii franceze în România.
Acordul prevede organizarea de secţii bilingve francofone în 30 de licee din România.
Absolvenţii vor primi o diplomă de bacalaureat care are menţiunea specială «secţie bilingvă francofonă».
Elevii români care obţin această diploma primesc şi un atestat de limbă şi civilizaţie franceză, iar cele două acte de studii sunt menite să le faciliteze înscrierea într-o universitate franceză.
România ar putea deveni furnizor oficial de grâu pentru egipteni.
Autoritatea generală egipteană pentru aprovizionarea cu mărfuri cumpără anual cinci-şase milioane de tone de cereale, la licitaţiile internaţionale, şi intenţionează să-şi diversifice furnizorii.
Vicepreşedintele instituţiei a declarat că ar putea include România şi Ucraina pe lista furnizorilor oficiali şi că decizia depinde de mai mulţi factori, printre care calitatea culturii şi capacitatea de export, în special pe termen lung.
La ora actuală, principalii furnizori de cereale ai Egiptului sunt Franţa şi Statele Unite, dar şi Rusia.
Autoturismele înmatriculate în Bulgaria nu vor mai putea circula mai mult de 90 de zile în România.
Reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Rutiere au elaborat un proiect de lege în acest sens.
Acesta a fost iniţiat pe motiv că autoturismele cu numere bulgăreşti sunt greu de identificat în cazul în care sunt implicate în accidente rutiere.
Conform proiectului de lege, dacă de la data semnării actelor au trecut mai mult de trei luni, şoferii se vor alege cu dosare penale.
Proiectul urmează să fie înaintat Parlamentului.
Parlamentarii români nu sunt de acord ca ţara noastră să cultive sau să importe organisme modificate genetic.
Concluzia survine în urma unui sondaj efectuat, în perioada mai-iunie 2011, în rândul parlamentarilor români.
Comisia pentru Agricultură din Parlamentul României analizează în prezent o propunere legislativă ce prevede etichetarea produselor ce conţin produse modificate genetic şi, mai mult, interzicerea în România, pentru o perioadă de cinci ani, a culturilor de porumb şi cartof modificate genetic.
Populaţia globului va atinge pragul de 7 miliarde până la sfârşitul anului.
Potrivit unui raport al ONU, odată cu această creştere, din ce în ce mai mulţi oameni din ţările subdezvoltate sunt ameninţaţi de insecuritatea hranei, a resurselor de apă şi de dezastrele naturale, în timp ce locuitorii ţărilor bogate se confruntă cu un proces de îmbătrânire accentuat.
Raportul mai arată că războaiele, conflictele si cursa înarmărilor sunt factorii care contribuie la suferinţa multor oameni.
Ministrul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă.
Ministrul cere personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate.
Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Medicii recomandă în aceste zile consumul zilnic de lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete, precum şi cât mai multe fructe şi legume proaspete.
România respectă normele europene privind ajutoarele de stat pentru producţia de energie verde.
Comisia Europeană consideră că planul României de a sprijini producţia de energie din surse regenerabile este în conformitate cu normele europene privind ajutoarele de stat, în special datorită faptului că acesta creează stimulente pentru creşterea utilizării surselor regenerabile de energie.
Potrivit Comisiei, sistemul de certificate verzi este un mecanism de piaţă care va încuraja investiţiile în sursele regenerabile de energie în România.