Ştiri 29 iulie 2011
Cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a adormit întru Domnul în ziua de 30 iulie 2007 la Spitalul Fundeni din Capitală.
Cu acest prilej, mâine, la Catedrala mitropolitană din Iaşi slujba de pomenire pentru cel de-al cincilea patriarh al României va fi oficiată de un sobor de preoţi, de la ora 10:30.
Duminică, biserica ortodoxă se va afla în duminica a şaptea după Rusalii sau a vindecării a doi orbi şi a unui mut din Capernaum.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi, de la ora 7.30, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Oltina.
Totodată, Ierarhul nostru va sfinţi picura exterioară a bisericii.
În Constanţa se va înfiinţa un centru pentru bolnavii de Alzheimer.
Proiectul se adresează persoanelor cu nevoi medico-sociale încadrate în această categorie şi care necesită supraveghere.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa, prin realizarea acestui proiect se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii sociale care să vină în beneficiul persoanelor ce suferă de această afecţiune.
Drumul judeţean Ovidiu – Poarta Albă va fi modernizat.
Bugetul estimativ pentru această lucrare este de 30 de milioane de lei.
Proiectul vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru reţeaua de drumuri judeţene şi drumuri naţionale din judeţul Constanţa.
Astăzi este Ziua Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”.
Aceasta a fost instituită prin lege pe 26 mai 1998.
Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa se vor organiza o serie de activităţi menite să marcheze momentul aniversar.
Astăzi sunt programate expuneri cu tema „Imnul Naţional – istoric şi semnificaţii”.
La finalul manifestărilor, formaţiunea de jandarmi va da onorul şi va participa la defilarea gărzii de onoare.
Copiii vor putea desfăşura activităţi doar cu autorizaţie şi maxim două ore pe săptămână.
Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect prin care copiii vor putea desfăşura activităţi artistice, sportive sau publicitare doar cu acceptul scris al Comisiei pentru Protecţia Copilului.
Potrivit proiectului, banii pe care părinţii îi vor câştiga astfel de pe urma contractelor cu organizatorii vor putea fi folosiţi numai în interesul copiilor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează în privinţa unei epidemii de hepatită în lume.
Potrivit datelor organizaţiei, există până la două miliarde de persoane bolnave de hepatită, iar în fiecare an, peste un milion de oameni mor din cauza acestei boli a ficatului.
Specialiştii mai avertizează că există persoane care sunt infectate cu acest virus dar nu ştiu şi îl pot răspândi involuntar.
Un nou tronson din Autostrada Soarelui este dat în folosinţă astăzi.
Este vorba despre 21 de km din A2 pe relaţia Murfatlar-Agigea.
Pe 14 km din cei 21, se va circula pe un singur tronson, ceea ce înseamnă o singură bandă pe fiecare sens de mers.
Oficial, noul tronson va fi inaugurat mâine, în prezenţa ministrului Transporturilor Anca Boagiu.
Traficul rutier pe Podul Giurgiu-Ruse este închis temporar.
Anunţul a fost făcut de autorităţile bulgare de frontieră care au precizat că podul va intra într-un proces de reabilitare.
Măsura a intrat în vigoare de ieri şi este valabilă pe o perioadă de cinci zile.
Recipientele din plastic în care sunt depozitate alimentele sunt toxice.
Comisia Europeană avertizează că aceste produse conţin substanţe toxice precum formaldehidă şi amine aromatice primare, care pot ajunge în alimente.
Specialiştii spun că, odată ajunse în organism, substanţele toxice din plastic pot modifica structura celulelor.
Oficialii de la Bruxelles au decis ca, de la 1 iulie, să blocheze toate importurile de recipiente din plastic făcute în China, însă în ţara noastră au continuat.
În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională a Vămilor au semnat un acord, iar ANPC a anunţat că va efectua controale la nivel naţional.
Echipele de intervenţii care greşesc adresa vor fi obligate să plătească despăgubiri.
Aşa prevede un nou proiect de lege care reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal.
Potrivit proiectului, persoanele filmate în timpul descinderii pot cere daune morale dacă imaginile sunt difuzate la televizor.
Mai mult, cei care sunt urmăriţi nu-şi vor mai putea schimba permisul de conducere şi nu-şi vor mai putea face paşaport.
De asemenea, o dată pe an, gratuit, oricine poate întreba autorităţile dacă i s-au folosit datele de la Evidenţa Populaţiei şi în ce scop.