Ştiri 16 decembrie 2011
Cu acest prilej, în Catedrala patriarhală, de la ora 9:30, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie şi apoi o slujbă de Te Deum.
De asemenea, la Palatul Patriarhiei, de la ora 12, va avea loc un scurt moment aniversar.
Corul Cantilena al Colegiului Naţional de Artă „Regina Maria” va reprezenta Arhiepiscopia Tomisului la festivalul naţional de colinde „Cetiniţă, Cetioară”.
Evenimentul se va desfăşura duminică, în Biserica Adormirii Maicii Domnului din localitatea Dorna Candrenilor, din judeţul Suceava.
Festivalul este organizat de Biserica Adormirii Maicii Domnului din Suceava şi Asociaţia Culturală Dorna Candrenilor.
Proiectul privind combaterea violenţei în sport a fost aprobat de Camera Deputaţilor.
Acesta înăspreşte pedepsele pentru recidiviştii care se fac vinovaţi de violenţă pe stadioane.
Astfel, cele mai importante amendamente ale propunerii legislative prevăd închisoare pentru orice obiect artizanal folosit în incinta arenelor sportive şi închisoare de la 6 luni la un an pentru tentativa de a pătrunde pe teren.
De asemenea, persoanele care vor fi urmărite penal, vor fi automat interzise pe stadioane timp de 6 luni.
Constănţenii nu vor avea zăpadă de Crăciun.
Singurele fenomene meteorologice care se pot produce sunt ploaia şi burniţa.
Zilele următoare, temperatura va urca până la 11 grade Celsius, cerul va fi înnorat şi pe alocuri va ploua slab.
Taxa de poluare va fi redusă cu până la 25%.
De asemenea, aceasta va fi plătită o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima oară în România, cât şi pentru cele înmatriculate înainte de 2007.
Totodată, posesorul de autoturism care a plătit de la 1 iulie 2008 o taxă de poluare mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei noi legi poate solicita restituirea diferenţei.
Prevederile sunt stipulate în legea privind taxa pentru emisiile poluante, care a fost aprobată ieri de Camera Deputaţilor.
Jumătate dintre români nu-şi permit să economisească şi nici nu sunt interesaţi de produsele financiare.
Potrivit unui studiu, locuitorii din mediul urban, cu excepţia Bucureştiului, declară că pun bani deoparte în mod constant, în timp ce bucureştenii economisesc mai rar, doar pentru lucruri importante şi investiţii.
Pe de altă parte, românii din mediul rural se înscriu preponderent în categoria celor care nu au suficienţi bani pentru economii.
Mai mult, atunci când achiziţionează produse şi servicii financiare, aproape 40% dintre români nu consultă ofertele altor furnizori.
Potrivit datelor Eurostat, România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte creşterea medie a preţurilor în ultimul an.
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană privind accesul la internet.
54% din populaţia României cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu au folosit niciodată un calculator.
În acest clasament, ţara noastră este urmată de Bulgaria, Grecia, Cipru şi Portugalia.
De asemenea, România are şi cele mai puţine conexiuni de mare viteză, fiind urmată de Bulgaria şi Grecia.
La nivelul Uniunii Europene, numărul celor care nu au utilizat nici măcar o dată Internetul a scăzut în acest an de la 42, la 24%.
Experţii avertizează asupra unui virus de calculator capabil să influenţeze comportamentul oamenilor.
Ei spun că viruşii trimit semnale chimice în creierele umane şi pot fi folosiţi pentru a influenţa şi a „controla” gazdele.
Mai exact, un astfel de virus, sub formă de vaccin, poate fi injectat într-o gazdă pentru a-i controla acesteia comportamentul.
Îngrijorarea a crescut în rândul experţilor din momentul în care antreprenorul miliardar Craig Venter a creat anul trecut prima formă de viaţă artificială.
Specialiştii consideră că această experienţă accelerează evoluţia naturală cu milioane de ani.
Potrivit savanţilor, viaţa artificială ar putea fi folosită pentru a crea cele mai puternice arme biologice imaginabile.
Părinţii care îşi abandonează copiii vor fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii sau vor plăti.
Potrivit unui proiect al Ministerului Muncii, perioada în care părinţii vor munci pentru societate variază în funcţie de numărul de copii uitaţi la orfelinat şi de anii pe care aceştia îi petrec în plasament.
Proiectul de lege arată că oamenii care îşi abandonează copiii vor fi trimişi în funcţie de pregătire acolo unde va avea primăria nevoie: la curăţenie în şcoli, pentru servicii de curierat, aprovizionare sau secretariat.
Jumătate din sucurile naturale sunt contaminate.
Un studiu realizat de experţii spanioli, a arătat faptul că sucurile naturale cumpărate la pahar, în restaurante sau cantine, sunt, în mare parte, contaminate cu salmonella şi nu numai.
Astfel, 43% dintre mostre au fost declarate ca fiind “inacceptabile”, fiind infestate atât cu Salmonella, cât şi cu E.coli, dar şi cu Stafilococul auriu.
Potrivit specialiştilor, sucurile naturale erau infestate cel mai adesea din cauza recipientelor care nu fuseseră curăţate corespunzător.