Ştiri 1 februarie 2012
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
Preoţii nu au voie să trimită cereri de prietenie credincioşilor pe reţelele de socializare şi nici să accepte astfel de cereri de la necunoscuţi.
Biserica Ortodoxă din America a publicat un document despre comportamentul clericilor în reţelele de socializare, care conţine o serie de recomandări, de natură a feri preoţii de pericolele internetului.
În opinia reprezentanţilor acestei biserici, clericii ar trebui să se abţină să facă declaraţii politice pe reţelele de socializare, să se alăture grupurilor politice şi să devină „fani” ai unor candidaţi politici.
Mai mult, preoţii tineri trebuie să se asigure că filmele publicate pe internet au un conţinut potrivit.
Biserica nominalizează, printre dezavantajele internetului, dependenţa, comunicarea fără comuniune, confuzia de planuri şi obturarea memoriei simbolice.
Mai multe drumuri judeţene din Constanţa au fost închise din cauza condiţiilor meteo.
Astfel de ieri de la ora 16, autorităţile judeţene au închis 15 drumuri judeţene.
Acestea pleacă din Mihail Kogălniceanu, Gârliciu, Cernavodă, Medgidia, Mihai Viteazu, Cogealac, Cobadin, Amzacea, Pantelimon, Băneasa şi Mangalia.
De asemenea tot de ieri a fost închis şi drumul naţional 22A pe porţiunea dintre Hârşova şi limita judeţului Tulcea.
Codul portocaliu aduce în continuare temperaturi record pentru judeţul Constanţa.
Pentru astăzi meteorologii anunţă minime de -17 şi maxime de -11 grade Celsius.
Aceasta ar putea fi cea mai geroasă zi din iarna prezentă.
De mâine temperaturile cresc uşor, pe timpul zilei astfel că valorile termice, se vor încadra între -13 şi -3 grade Celsius. Însă chiar dacă nu va mai fi atât de frig ca zilele trecute, vor reveni ninsorile.
De mâine şi până duminică va ninge pe arii extinse iar vântul va creşte în intensitate şi va spulbera zăpada.
Gerul va reveni spre jumătatea săptămânii viitoare, când vom avea din nou valori de -11 grade ziua şi -15 grade Celsius noaptea.
Reţeta electronică va intra în funcţiune de la 1 iunie.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă a declarat că reţeta electronică a fost aprobată şi va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai.
Acesta a mai declarat că prin introducerea prescrierii electronice va fi stopată definitiv frauda în sistem.
Reţetele electronice sunt realizate pe baza unui contract pe fonduri europene.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis ieri difuzarea spotului publicitar pentru ţigareta electronică.
CNA este de părere că se înregistrează abateri de la cadrul legal şi că modalitatea de realizare a acestui spot afectează minorii.
Cristina Trepcea, membru al Consiliului, a spus că spotul la ţigareta electronică face reclamă la fumat prin gesturile prezentate.
Consumul de gaze naturale în România a atins un record istoric.
Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie a declarat că situaţia a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă. Potrivit secretarului de stat, consumul de gaze a crescut cu 20% în ultimele zile, de la o valoare medie de 57 milioane metri cubi de gaz pe zi, la 70 milioane metri cubi pe zi ieri.
Pe de altă parte, premierul Emil Boc a dat asigurări că populaţia nu va fi afectată de o eventuală criză a gazelor.
ONU avertizează că lumea este în pericol să rămână fără mâncare sau chiar fără energie electrică si apă potabilă suficientă pentru întreaga populaţie a Pământului.
Motivul îl reprezintă creşterea rapidă a populaţiei Terrei astfel că peste trei miliarde de oameni sunt ameninţaţi de sărăcie.
Estimările arată că populaţia lumii va ajunge la noua miliarde de locuitori în anul 2040, de la şapte miliarde, cât este în prezent.
În acest fel, cererea de resurse va creşte, pe măsură ce lumea va avea nevoie cu 50% de mai multă mâncare, cu 45% mai multa energie şi cu 30% mai multă apa potabilă în anul 2030.
Numărul celor care trăiesc în sărăcie absolută s-a redus de la 46% din totalul locuitorilor Terrei, în 1990, la 27% din numărul locuitorilor Pământului, în prezent.
Pensiile şi salariile nu vor creşte anul acesta.
Declaraţia aparţine premierului Emil Boc, care este categoric în această privinţă, chiar dacă Fondul Monetar Internaţional a cerut Guvernului acest lucru.
Premierul a explicat că economia nu permite asemenea promisiuni.
Convorbirile între telefonia mobilă şi fixă vor fi mai ieftine.
Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii a anunţat că va reduce în acest an, la 1 martie şi 1 septembrie, tarifele de interconectare pentru reţelele de telefonie mobilă şi fixă cu peste 30%.
Decizia ar putea avea ca efect scăderea costurilor plătite de clienţi pentru convorbirile în afara reţelelor.
Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara reţelei.