Ştiri 20 februarie 2012
Evenimentul este prilejuit de sfinţirea pietrei de temelie a bisericii parohiale.
Cu mai multe detalii, părintele paroh Viorel Stan.
Mitropolia Ardealului a preluat trei eparhii de la Mitropoliile Ardealului şi Banatului.
Astfel, Arhiepiscopia Alba-Iuliei, Episcopia Oradei si Episcopia Devei vor face parte din Mitropolia Ardealului.
Decizia a fost luată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la ultima şedinţă de lucru.
Cu detalii, Gabriel Tudor de la Radio Trinitas.
Constănţenii sunt invitaţi la o nouă conferinţă.
Tema o constituie „Ştii ce a mâncat copilul tău astăzi?” şi va fi susţinută de doamna conferenţiar doctor Floarea Damaschin.
Evenimentul se va desfăşura miercuri, de la orele 18, la sediul Curţii Brâncoveneşti din strada Vasile Lupu, nr. 43.
Constănţenii care îşi plătesc taxele şi impozitele locale până la sfârşitul lunii martie vor beneficia de o reducere de 10%.
Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa informează că şi în acest an persoanele fizice şi juridice beneficiază de bonificaţie la plata integrală a tuturor obligaţiilor datorate bugetului local până la 31 martie 2012.
Astfel, persoanele fizice beneficiază de bonificaţie de 10%, iar persoanele juridice de reducere de 5% la impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport.
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral realizează un proiect pentru prevenirea inundaţiilor în Constanţa şi Tulcea.
Acesta este finanţat de Uniunea Europeană şi are în vedere elaborarea hărţilor de hazard la inundaţii, şi elaborarea planului de prevenire, protecţie şi diminuare a efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Dobrogea Litoral.
Potrivit Administraţiei, anul 2012 va fi dedicat studiilor necesare întocmirii hărţilor de hazard.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ şapte milioane de euro.
Numărul internauţilor creşte cu 8 în fiecare secundă.
Un raport arată că în prezent circa 2,3 miliarde de oameni au folosit internetul.
De asemenea, rata de penetrare a internetului la nivel mondial este de circa 33%, în România este puţin peste medie, în timp ce în Africa este de numai 13%.
Raportul mai arată că în Asia există peste un miliard de utilizatori de internet, în Europa sunt 500 de milioane, iar în America de Nord, circa 273 milioane.
Conform datelor de la jumătatea anului 2011, în România erau 7,8 milioane.
Anul acesta va apărea carnea artificială.
Primul hamburger cu carne artificială, obţinută în laborator prin creşterea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în luna octombrie.
Potrivit specialiştilor olandezi, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului.
Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.
Experţii spun că dacă vor putea creşte această eficienţă de la 15% la 50% prin creşterea cărnii în laborator, ar fi un progres imens.
Producătorii maşinilor de lux ar putea primi amenzi foarte mari pentru emisiile de carbon.
Uniunea Europeană vrea să introducă limite pentru emisiile de dioxid carbon ale autovehiculelor, care ar putea conduce la penalităţi de până la 40.000 de euro pentru maşinile de lux care nu îndeplinesc standardele.
Fiecare constructor auto european are stabilită o ţintă de emisii, iar în acest an vor fi verificate 65% din maşinile cu cele mai reduse emisii.
Procentajul va creşte până la 100% în anul 2015.
Toate ţările Uniunii Europene trebuie să interzică fumatul în spaţiile publice în acest an.
Declaraţia aparţine comisarului european pe probleme de sănătate, John Dalli, care a adăugat că interdicţia fumatului în spaţiul public nu este îndreptată împotriva producătorilor de tutun, ci este motivată de grija pentru sănătatea oamenilor.
Acesta s-a aflat la Sofia, în Bulgaria pentru a promova o campanie a Comisiei Europene în acest sens.
Comisarul european a mai afirmat că în ultimul an peste 160.000 de europeni au renunţat la fumat, însă numărul fumătorilor rămâne încă ridicat.
Bolnavii de cancer rămân fără medicamente.
Lipsa medicamentelor împotriva durerii şi a unor citostatice reprezintă în acest moment o ameninţare suplimentară pentru bolnavii de cancer.
Principalul producător de medicamente oncologice a anunţat că îşi încetează activitatea în România.
Acesta acoperea, în ţara noastră, mai mult de jumătate din cererea de astfel de produse.
Producătorii spun însă că în scurt timp situaţia se va echilibra, deoarece există importuri în derulare pentru întreaga gamă de produse.
De astăzi, copiii de 6 ani pot fi testaţi psihologic pentru a afla dacă sunt pregătiţi pentru şcoală.
După evaluarea psihologică ce se va desfăşura până la sfârşitul acestei luni, va urma perioada înscrierilor, între 5 şi 16 martie.
Noua lege a Educaţiei prevede ca micuţii să intre la şcoală, cu un an mai devreme, în clasa pregătitoare, care nu se va mai organiza la grădiniţă, ci în şcoli.
Mulţi părinţi sunt însă nemulţumiţi de aceste schimbări, deoarece ei consideră că micuţii nu sunt pregătiţi emoţional să înceapă şcoala la o vârstă atât de fragedă.