Ştiri 20 iunie 2012
Acesta este profesor de iconologie, teologie pastorală şi omiletică şi a fost ales decan pentru următorii 2 ani academici.
Părintele Profesor Nicolae Ozolin este unul dintre cei mai cunoscuţi teologi ortodocşi contemporani.
El a scris mai multe lucrări de teologie a icoanei, cele mai multe traduse în principalele limbi ale lumii.
Totodată, reamintim că Părintele Nikolai Ozolin a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Facultăţii de Teologie din Constanţa.
Ruşii sunt împărţiţi în privinţa eutanasiei.
Potrivit unui sondaj, mai mult de un sfert dintre cei chestionaţi au răspuns că sunt de acord cu legiferarea eutanasiei, peste 30% au considerat-o inacceptabilă iar 36% sunt indecişi.
Din sondaj reiese că suporterii eutanasiei nu sunt oamenii săraci, cu venituri mici, ci cei foarte bogaţi şi bogaţi, cu venituri de peste 20.000 de ruble pe lună.
Chestionarul a fost realizat luna trecută, de Fundaţia pentru Opinie Publică în 43 de regiuni ale Rusiei.
Consumul de ţiţei şi gaze va creşte şi va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a României, până în anul 2021.
Estimarea a fost făcută de către compania Petrom.
Aceasta va investi între 800 de milioane de euro şi 1,2 miliarde de euro pe an, în special în sectorul de explorare şi producţie.
De asemenea, Petrom va extinde limitele şi adâncimile de explorare a hidrocarburilor.
Angajatorii trebuie să ia măsuri de protecţie a salariaţilor, pe timp de caniculă.
Acestea vizează reducerea ritmului activităţilor fizice şi asigurarea a minim doi litri de apă.
Potrivit Inspecţiei Muncii, angajatorii care nu respectă aceste prevederi legale pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.
Organizaţia non-guvernamentală Mare Nostrum a inclus trei trasee în „Reţeaua ariilor protejate de la Marea Neagră”.
Acestea fac parte din ariile protejate Canaraua Fetii, Pădurea Dumbrăveni, Cheile Dobrogei, Canaralele Dunării de la Hârşova, Histria şi Pădurea Babadag.
Traseele vor fi deschise şi prezentate publicului în maxim şase luni, după ce vor fi realizate toate dotările de infrastructură şi informare pentru turişti.
Cele trei trasee au fost stabilite în urma unei analize detaliate asupra biodiversităţii, precum şi asupra aspectului cultural al ariilor protejate.
Taxa de primă înmatriculare va fi modificată după model european.
Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a precizat că o decizie în acest sens va fi luată luna viitoare.
Ministrul a adăugat că nivelul taxei de primă înmatriculare va fi reglementat în acord cu normele europene, însă va fi adaptată particularităţilor României.
Doar un sfert din legumele şi fructele de pe piaţă provin din ţara noastră.
Aşa arată un studiu, potrivit căruia niciun hipermarket nu vinde legume sau fructe româneşti care să provină din agricultura ecologică.
Totodată, procentul de lapte de provenienţă românească vândut în magazine este mai mare, de 68%, iar în ceea ce priveşte comercializarea de ouă, acestea sunt româneşti şi majoritatea certificate ecologic.
Compania Petrom a ieftinit carburanţii.
Astfel, un litru de benzină standard 95 costă 5,51 lei, iar unul de benzină Extra 99, 5,93 lei.
De asemenea, motorina Standard va fi 5,55 lei/litru, iar cea Extra, 5,78 lei.
Ultima ieftinire a fost operată de Petrom pe 15 mai, când preţul benzinei a scăzut cu 3 bani pe litru, iar cel al motorinei cu 2 bani.
Telefoanele mobile, tabletele şi laptopurile folosite excesiv pun în pericol sănătatea.
Experţii spun că oamenii au devenit “sclavi ai ecranului” şi că lucrează deseori în timp ce fac naveta sau după ce ajung acasă.
Societatea de Fizioterapie mai atrage atenţia că felul în care stau oamenii la locul de muncă ar putea duce la dureri de spate sau de gât.
Specialiştii subliniază că angajaţii suprasolicitaţi nu dau randament la locul de muncă, iar stresul cauzat de un volum mare de muncă, îi îmbolnăveşte.
Salariile personalului din companii de stat ar putea fi limitate.
Guvernul discută un proiect de lege în acest sens.
La sfârşitul anului trecut, Executivul a decis să prelungească şi pentru acest an perioada de plafonare a indemnizaţiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.