Ştiri 2 august 2012
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia sâmbătă, de la ora 21, slujba Vecerniei la parohia Mihail Kogălniceanu din incinta Grup Social Ceres, care-şi va sărbători hramul.
Credincioşii se vor putea închina moaştelor Sfântului Nectarie Taumaturgul, aflate la această biserică.
Patriarhia Română avertizează cu privire la apariţia unor servicii religioase false pe internet.
Potrivit unui comunicat, instituţia dezaprobă orice formă de impostură şi înşelăciune şi recomandă celor înşelaţi să se adreseze organismelor abilitate ale statului.
Printre serviciile oferite de falşii preoţi se numără spovedania şi acatistele.
În acelaşi timp, Patriarhia îndeamnă preoţii slujitori de la parohii şi mănăstiri să prevină comunităţile de credincioşi asupra riscurilor la care se expun cei care apelează la pretinse servicii religioase promovate online sau prin mica publicitate.
Papa Benedict al XVI-lea ar putea vizita România.
Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe, Andrei Marga, care a adăugat că va merge luna viitoare la Vatican, pentru a discuta despre vizita Papei.
De asemenea, ministrul a mai spus că Guvernul “cooperează cu bisericile din România la dezvoltarea învăţământului teologic, prin depăşirea restricţiilor impuse de Legea educaţiei naţionale”.
De astăzi vremea devine din nou caniculară.
Astfel, din această după-amiază, în Dobrogea şi Muntenia, temperaturile se vor încadra între 32 şi 36 de grade celsius iar pe alocuri indicele temperatura-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi.
În Dobrogea, pe arii restrânse sunt şanse de ploi slabe însoţite de descărcări electrice.
Şi vântul va avea unele intensificări în această regiune iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 36 de grade Celsius.
Spitalul de Urgenţă Constanţa va centraliza datele tuturor pacienţilor din sud-estul României.
Astfel, se va şti exact care este numărul bolnavilor de cancer şi de câţi bani este nevoie pentru tratamentul lor.
În plus, Spitalul Judeţean va coordona modul în care se desfăşoară testările gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin.
Pentru a putea beneficia de testul Babeş Papanicolau gratuit pacientele trebuie să aibă un bilet de trimitere de la medicul de familie.
Testările gratuite vor putea fi făcute din luna septembrie.
Pacienţii cu venituri reduse vor avea acces la medicamente ieftine.
Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui pachet social de servicii de sănătate din care fac parte şi medicamentele cu preţuri sub 10 lei ce vor fi scoase din lista de compensate.
Anunţul aparţine ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi.
Lista medicamentelor cu preţuri sub 10 lei cuprinde produse care acoperă o gamă largă de categorii terapeutice, cum ar fi afecţiuni cardiovasculare, ale sistemului digestiv, sistemului nervos sau afecţiuni reumatice.
Preţurile la pâine, carne şi benzină s-ar putea majora considerabil, din cauza secetei şi a creşterii cursului valutar din această vară.
Aşa avertizează patronatele şi firmele de profil care mai afirmă că Guvernul ar trebui să ia masurile necesare pentru a mai diminua din efectele negative.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, lipsa ploilor a compromis în proporţie de aproximativ 40% culturile din România.
Turiştii şi studenţii români se pot trata gratuit în Uniunea Europeană în baza unui card.
Acesta se eliberează de către Casa de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă se pleacă la studii sau în vacanţă în străinătate.
Numărul românilor care solicită cardul european de asigurat creşte de la an la an, astfel că în Bucureşti circa 5.000 de persoane au cerut în prima jumătate a acestui an un astfel de card.
Acesta este valabil 6 luni, după care poate fi reînnoit.
Cremele de protecţie solară sunt ineficiente în faţa radiaţiilor ultraviolete.
Aceasta este concluzia celui mai recent studiu al unui dermatolog britanic.
Potrivit cercetării, astfel de produse acţionează pe o perioadă limitată, respectiv 3-5 ore de la momentul aplicării, iar în zilele caniculare, chiar şi mai puţin de două ore.
Cu toate acestea, specialistul recomandă să nu se renunţe la cremele de protecţie solară, ci aplicarea lor într-un strat cât mai gros.
România trece prin cea mai fierbinte vară din ultimii 50 de ani.
Anul acesta, cea mai ridicată maximă termică a fost de 42,4 de grade Celsius şi s-a înregistrat la Giurgiu, pe 15 iulie.
Specialiştii spun că frecvenţa mare a zilelor caniculare şi aria destul de mare la nivelul ţării cu zile caniculare consecutive a determinat ca luna iulie să fie cea mai călduroasă din 1961 şi până în prezent.