Stiri 9 august 2012
Secretarul de Stat al Americii, Hilary Clinton susţine că raportul este folosit de administraţia amercană ca o unealtă a democraţiei.
Pe de altă parte, sunt voci care susţin că,în realitate,raportul este doar un instrument politic care critică adversarii Statelor Unite şi este superficial cu aliaţii acestora.
Astfel, diaconul Andrei Kuraev din Rusia spune că raportul critică Rusia,deşi toate sectele religioase se bucură de libertate religioasă,în timp ce americanii nu spun cu cât finanţează operaţiunile sectelor americane din Rusia.
La rândul ei China,un mare rival al Americii,spune că raportul este un amestec politic grosolan în afacerile interne ale altor ţări.
De asemenea, papa Benedict al XVI-lea a atras atenţia că în America libertatea religioasă este ameninţată prin discriminările religioase masive ,pe care raportul le trece cu vederea.
Creştinii ortodocşi din Rusia au cerut autorităţilor interzicerea concertelor Madonnei în această ţară.
Aceasta a susţinut luni un concert la Moscova în cadrul căruia a cerut clemenţă pentru o altă trupă americană acuzată de huliganism.
Membrele trupei au intrat într-o catedrală ortodoxă în urmă cu 5 luni şi au protestat împotriva lui Vladimir Putin.
De asemenea, organizaţiile creştine s-au arătat revoltate de faptul că în timpul concertului Madonnei, mai mulţi dansatori au fost îmbrăcaţi în călugări.
Organizaţiile susţin că Madonna batjocoreşte legile, de tradiţiile şi de cultura rusească.
70 de mii de creştini sunt închişi in lagărele de concentrare din Coreea de Nord.
Un activist creştin a afirmat, că cei care sunt surprinşi cu Biblii sunt pedepsiţi cu închisoare pe loc iar trei generaţii ale familiei persoanei respective merg la închisoare.
De asemenea, regimul coreean oferă recompense oricărei persoane care oferă informaţii despre alţi oameni care au Biblii sau literatură creştină.
Deşi unele restricţii ale fostei dictaturi ale lui Kim Jong Il au fost ridicate, nu există dovezi despre îmbunătăţirea condiţiilor Bisericilor creştine persecutate.
Peste 90% din recoltele din Dobrogea sunt compromise.
Potrivit datelor Direcţiei Judeţene Agricole Constanţa, din peste 500.000 de hectare cât reprezintă suprafaţă totală însămânţată, aproximativ 450 de mii de hectare sunt calamitate.
Situaţia cea mai gravă se înregistrează la cultura de rapiţă care este afectată în procent de 100%.
Şi culturile de orz, floarea soarelui sau porumb sunt afectate în proporţie de 60%.
Ministerul Agriculturii dă asigurări fermierilor că recoltele compromise vor fi despăgubite, cu 80% din valoarea pagubelor.
Accidentele vasculare cerebrale s-au înmulţit în mod alarmant la Constanţa.
Numai la începutul săptămânii, medicii constănţeni au diagnosticat peste 20 de astfel de cazuri.
Aceştia atrag atenţia că expunerea la soare la orele prânzului, deshidratarea şi lipsa somnului sunt extrem de periculoase.
Cele mai multe dintre aceste cazuri sunt întâlnite la pacienţi care au peste 40 de ani, dar apar şi la vârste mai mici.
Astfel, medicii recomandă tuturor să ţină cont de sfaturile lor deoarece efectele acestor accidente cerebrale sunt extrem de grave sau chiar fatale.
Poliţiştii de la Rutieră vor desfăşura, de azi până sâmbătă, în Constanţa şi alte judeţe, acţiuni în trafic.
Aceste măsuri sunt necesare pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, precum şi pentru depistarea persoanelor care nu traversează regulamentar.
Scopul acestor acţiuni este de reducere a numărului accidentelor rutiere şi prevenirea acestora.
Rompetrol a majorat, preţul carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii cu cinci bani/litru.
Astfel, un litru de benzină Efix 95 de comercializează cu 6,01 lei, Alto 101 cu 6,65 lei, litrul de motorină Efix Diesel cu 6,07 lei şi cel de Diesel Alto 55 cu 6,38 lei.
Reamintim că, săptămâna aceasta, şi Petrom şi Lukoil au scumpit preţurile carburanţilor.
Cea mai veche aşezare neolitică din ţară a fost descoperită pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu-Orăştie.
Această se află în apropierea localităţii Cristian din judeţul Sibiu, la patru metri adâncime.
Zona a fost colonizată de migranţi din Anatolia acum 3000 de ani.
Aceştia aveau sanctuare, respectau un ritual de înmormântare, construiau case la suprafaţă şi foloseau unelte din piatră şlefuită.
Directorul Muzeul Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, a declarat că cea mai importantă descoperire a acestei aşezări este o mască de 8.000 de ani, cea mai veche din Europa.
De asemenea au mai fost descoperite vase iar analizele efectuate au demonstrat că vopseaua folosită pentru pictura acestora este cea mai veche cunoscută în istoria lumii.
Românii care pleacă în concediu în Bulgaria trebuie să fie mai atenţi.
De ieri a intrat în vigoare noua legislaţie cu privire la traficul rutier.
Astfel, luminile de întâlnire trebuie folosite în timpul zilei.
Toţi şoferii care circulă pe drumurile bulgăreşti fără lumini de întâlnire vor fi amendaţi cu 5 până la 10 euro.
De asemenea, conducătorii auto aflaţi în stare de ebrietate la volan riscă să rămână fără permis de conducere între 6 luni și un an.
De asemenea, vor fi obligaţi să achite statului între 250 şi 500 euro.
Bucureştiul ocupă locul al doilea în topul celor mai poluate capitale europene.
Pe primul loc în acest clasament se află capitala Bulgariei, Sofie.
Autorităţile române au declarat că fac eforturi ca până la sfârşitul acestui an în fiecare oraş să fie date în folosinţă staţii de măsurare a gradului de poluare a aerului la nivelul cerut de normele europene.
În Capitală se înregistrează în medie 92 de zile pe an cu depăşiri ale nivelului maxim admis de praf, faţă de limita de 35 de zile, cum prevede norma Uniunii Europene.