Știri 26 mai 2014
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8, Sfânta Liturghie la biserica cu hramurile Schimbarea la Față și Sf. Mărt. Ioan Rusul din localitatea Ovidiu.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Constantin cel Mare aduse de la biserica Sf. Dumitru din Constanța și moaștelor Sfântului Haralambie aduse de la biserica Sf. Haralambie din Constanța.
Sfintele odoare au fost aduse ieri la biserica din Ovidiu și vor rămâne spre închinare până mâine.
Papa Francisc și Patriarhul Constantinopolului au făcut apel la unitatea creștinilor.
Ei au pledat pentru apărarea celor defavorizați, ca și pentru apărarea demnității persoanei umane.
Episcopul Romei și Patriarhul Constantinopolului i-au invitat ‘pe toți creștinii să promoveze un autentic dialog cu Iudaismul, Islamul și alte tradiții religioase’ și au argumentat că ‘indiferența și necunoașterea reciprocă duc numai la neîncredere și, uneori la conflict’.
Toţi copiii din România care nu au fost vaccinaţi împotriva virusului poliomielitic trebuie imunizaţi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat stare de urgenţă în ceea ce priveşte răspândirea la nivel internaţional a virusului poliomielitic.
Până la sfârşitul acestei luni, medicii de familie sunt obligaţi să verifice fişele pacienţilor şi să întocmească listele cu cei nevaccinaţi.
Copiii ar trebui să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei de patru ori până la vârsta de un an, şi încă o dată la şase ani.
Pentru cei care nu au fost încă imunizaţi, se va organiza o campanie specială, desfăşurată timp de şase luni.
Vaccinarea va începe la mijlocul lunii viitoare.
Un nou parc eolian va fi amenajat în comuna constănțeană Limanu.
Acesta se va întinde pe un teren de trei hectare, pe care vor fi amplasate trei turbine ce vor însuma o putere de aproximativ 9 MW.
Întregul proiect se ridică la valoarea de 12 milioane de euro.
Conform unui grafic realizat în luna martie, energia eoliană ocupa locul fruntaş în topul surselor de energie și asigură 26% din totalul de 8.600 MW produşi în România.
Pensionarea forţată a asistentelor medicale înainte ca acestea să împlinească 65 de ani poate fi amendată.
Acesta este punctul de vedere al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării după ce instituției i-au fost semnalate mai multe cazuri de concediere forțată, ca urmare a împlinirii vârstei de pensionare.
La începutul acestui an a fost dată o lege care elimina prevederea referitoare la vârsta de pensionare a asistenților medicali și a moașelor.
Legea stipula ca femeile din acest domeniu să iasă la pensie cu doi ani înaintea bărbaţilor, ceea ce, potrivit Ministerului Sănătăţii, ar fi dus la pensionarea obligatorie a 4.000 de asistenţi şi moaşe în contextul unui deficit major de personal.
Ministerul Transporturilor modifică definiţia autobuzelor şi microbuzelor utilizate în transportul public de persoane.
Potrivit proiectului de modificare a Ordinului ministrului Transporturilor, prin redefinirea autobuzului, numărul obligatoriu al locurilor pe scaune scade de la 17 la 9.
De asemenea, în cazul microbuzelor, numărul obligatoriu al locurilor pe scaune scade de la 10 la unul singur, respectiv cel al conducătorului auto.
România se află pe lista celor 10 destinații de vacanță recomandate de postul de televiziune CNN.
Acesta a alcătuit un top al locurilor inedite pe care turiştii trebuie să le vadă în viaţă.
Printre acestea se află Castelul Bran, Sighişoara şi mănăstirile din nordul Moldovei.
Anul trecut, cotidianul Huffington Post scria că România este o mină de aur încă nedescoperită a industriei turismului.
Persoanele cu dizabilităţi care locuiesc pe raza municipiului Constanţa vor fi scutite de plata taxei de habitat, de la 1 iulie.
Potrivit directorului executiv al SPIT, Virginia Uzun contribuabilii care deja au achitat taxa de habitat pentru tot anul 2014 le vor fi restituite sumele achitate în plus.
Ministerul Sănătății vrea să interzică tatuarea persoanelor cu probleme de sănătate.
Saloanele şi cabinetele de înfrumuseţare nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercing-uri orbilor, bolnavilor psihic, gravidelor şi pacienţilor cu SIDA, hepatită sau diabet, iar piercing-urile în zona organelor sexuale vor fi interzise minorilor.
Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică, vineri.
Micii româneşti vor putea fi exportaţi pe piaţa europeană de luna viitoare.
Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, regulamentul european prin care se permite utilizarea aditivilor în prepararea micilor româneşti, va fi publicat în primele zile din luna iunie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Potrivit datelor furnizate de Federatia Pro Agro, în România, se consumă anual între 20.000 și 25.000 de tone de mici.