Știri 26 august 2014
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de târnosire de la ora 7.45.
Apoi, ierarhul nostru, împreuna cu un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie arhierească.
Credincioşii vor avea ocazia de a intra în altarul bisericii nou sfințite și se vor putea închina la moaștele prezente aici.
Mâine Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfântul Fanurie.
Biserica Schimbarea la Faţă cunoscută şi sub numele de Biserica Greacă îşi serbează cel de-al doilea hram.
Cu acest prilej, astăzi, de la ora 17, după slujba Vecerniei se va citi Acatistul Sfântului Fanurie, urmat de binecuvântarea turtelor sfântului.
Mâine de la ora 10, va fi oficiată Sfânta Liturghie.
Creştinii din Marea Britanie sunt forţaţi să-și ascundă convingerile religioase si sunt excluşi din viata publică a Regatului.
Declarația a fost făcută de fostul procuror general al Marii Britanii, Dominic Grieve.
Acesta a menţionat ca anumiţi lucrători din sectorul public au fost sancţionaţi disciplinar pentru ca au afişat semne ale credinţei lor la locul de munca.
Fostul procuror general considera ca “este mai important ca niciodată” ca politicienii sa-si exprime credinţa, in fata scenelor îngrozitoare din Irak, unde fanaticii Statului Islamic se folosesc de credinţă pentru a-si justifica acţiunile.
Liderii religioși din Uganda au solicitat din nou interzicerea practicării homosexualităţii în țară.
Pastorul catolic George Oduch a spus ca este nevoie de lege, nu numai pentru a ajuta la reduce finanțarii și promovarii homosexualității, ci, totodata, pentru a “proteja poporul, în special copiii, de recrutarea în acest stil de viață dezumanizant”.
Legea împotriva homosexualității prevede pedeapsa cu închisoare pe viață.
La Constanța a fost deschisă prima bibliotecă în aer liber.
Aceasta este amplasată în Parcul din Tomis II.
Cei interesați au la dispoziție peste 100 de volume pentru a le răsfoi în parc sau a le lua acasă.
Alte trei biblioteci vor fi amplasate în parcurile Tăbăcărie, Casa de Cultură și în cel din fața Teatrului Oleg Danovski.
Acestea vor fi deschise, în primă fază, de luni până vineri între orele 18.00 și 20.00, iar în weekend, de la ora 12.00 până la 18.00.
Bibliotecile vor rămâne în aer liber până în luna octombrie, iar apoi ele vor fi mutate în câteva centre comerciale din oraș.
Primăriile vor prelua atribuțiile de clasificare a hotelurilor, de autorizare a plajelor și de omologare a pârtiilor de schi.
Asta prevede un proiect de descentralizare elaborat de Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism, și care ar urma să fie pus în pratică până în anul 2016.
Acesta mai stabilește ca autoritățile locale să fie cele care vor emite și avizul de specialitate pentru documentațiile de urbanism și amenajare a teritoriului pentru zone și stațiuni turistice.
De asemenea, primăriile vor putea să omologheze traseele turistice montane și să acrediteze centrele naționale de informare turistică.
Reducerea CAS a trecut de Senat.
Acesta a reaprobat reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale plătite de angajatori.
Ideea Guvernului ar urma să se aplice de la 1 octombrie. Președintele Băsescu a retrimis legea în Parlament pe motiv că Guvernul trebuie să găsească bani care să acopere gaura creată în buget și anul viitor, nu doar în perioada octombrie-decembrie.
Proiectul de lege va pleca la Camera Deputaţilor, care va fi discutat după 1 septembrie.
Ministerul Sănătății a suplimentat bugetul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control HIV/SIDA.
Potrivit reprezentanților din minister, suma a fost majorată cu peste 87 de milioane de lei.
Astfel, bugetul întreg al programului va ajunge la aproximativ 215 milioane de lei pentru anul acesta.
Ministrul Sănătății, Nicolae Banicioiu a informat reprezentanții pacienților că, de anul viitor, Ministerul Sănătății intenționează se organizeze licitații naționale centralizate pentru achiziționarea de medicamente și materiale sanitare pentru o serie de programe naționale, printre care și Programul Național HIV/SIDA.
Legea amnistiei a fost aprobată de Comisia de muncă a Senatului.
Săptămâna trecută, proiectele de lege cu privire la amnistierea fiscală a pensionarilor și a mamelor care au primit sume necuvenite printr-o greșeală a funcţionarilor au trecut de Guvern.
La Constanța, peste 200 de bătrâni ar fi urmat să dea banii înapoi statului, pentru că nu au respectat legislația.
Mai exact, ei nu au declarat pe propria răspunde că au pensie, dar și lucrează.
Elevii din învățământul primar ar putea păstra manualele de pe care au învățat în timpul anului.
Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Remus Pricopie.
Acesta a adăugat că, pentru o perioadă, elevii din celelalte cicluri de învățământ vor preda manualele la sfârșitul anului școlar, ca și până acum.
Demnitarul anunța în luna trecută că elevii claselor I și a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic.