Știri 17 octombrie 2014
Acesta va fi încadrat într-o icoană a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.
Preafericitul Părinte Teofil al III-lea va sosi la București, vineri, 24 octombrie, la ora 12.30.
La orele 13.00, va începe procesiunea Calea Sfinţilor pe Colina Bucuriei, de la Crucea brâncovenească până la Catedrala Patriarhală.
În procesiune vor fi purtate: icoana cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, moaştele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu şi moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.
Acestea vor fi depuse spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.
Statul islamic amenință lumea creștină.
O revistă a grupării teroriste are pe prima pagină o imagine cu steagul Statului Islamic arborat pe obeliscul din Piaţa San Pietro a Vaticanului.
Gruparea teroristă a publicat până acum pe internet mai multe hărţi care propagă ideea unui califat islamic care să cuprindă Europa.
Luna trecută, Vaticanul a anunţat că şi-a sporit sistemul de securitate din cauza ameninţărilor din partea Statului Islamic.
Liderii Bisericii Catolice au decis chiar să nu mai permită avioanelor să zboare pe deasupra Pieţei San Pietro pentru a se feri de un eventual atac terorist.
9 țări europene, printre care și România, vor fi afectate de o întrerupere prelungită a alimentării cu gaz rusesc.
Comisia Europeană a anunțat ieri că aceste state vor avea de suferit iarna aceasta dacă Rusia va întrerupe total furnizarea de gaze.
Astfel, România, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Bulgaria, Grecia, Ungaria și Croația vor fi țările cele mai afectate, în timp ce Spania sau Portugalia, care importă gaze din Norvegia și nordul Africii, nu vor avea de suferit.
Planeta ar putea rămâne fără hrană din anul 2030.
Potrivit unui raport recent, lumea ar putea să nu mai fie capabilă să-și hrănească populația în anul 2050 dacă nu crește productivitatea agricolă.
Cu o populație a lumii de cel puțin nouă miliarde de persoane în 2050, cererea pentru alimente va depăși producția dacă ritmul actual de producție rămâne același.
Dacă acest lucru nu este întreprins, omenirea ar putea avea probleme mai repede, chiar din anul 2030.
Maghiarii nu vor bulevarde cu denumirea „1 Decembrie 1918”.
Primarul maghiar din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, a declarat că 1 decembrie este o zi nefericită pentru maghiari, ziua în care România sărbătorește revenirea Ardealului la patria mamă.
Acesta susține că documentul legislativ ar încălca principiul autonomiei locale, garantat de Constituție.
Taxa auto va fi returnată cu dobândă.
Magistraţii europeni au constatat că modalitatea de returnare a taxei percepute până în 2011 este ilegală.
Potrivit ordonanţei de guvern de anul trecut prin care se reglementa returnarea taxei şi instituirea timbrului de mediu, cetăţenii români puteau primi banii înapoi doar dacă timbrul de mediu era mai mic decât taxa auto.
Curtea de Justiţie a stabilit însă că ordonanţa este discriminatorie.
Până acum, românii primeau dobânda pentru taxa auto doar din momentul în care depuneau cererea de restituire.
Comisia Europeană a lansat, ieri, trei proceduri de infringement împotriva României.
Acestea se referă la netranspunerea legislaţiei Uniunii Europene cu privire la siguranţa căilor ferate, a reglementărilor pentru administratorii de fonduri de investiţii şi pentru tratamentul discriminatoriu în privinţa impozitării entităţilor juridice străine.
Comisia precizează că România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde.
CNA şi Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură vor colabora pentru promovarea campaniei “Radarul pădurii va stopa defrișările ilegale”.
Campania se desfășoară în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie și constă în difuzarea unui spot ce are ca scopuri “conştientizarea şi informarea publicului asupra impactului vătămător al defrişărilor ilegale, precum şi încurajarea acestuia de a se implica şi participa activ în acest program”.
Mesajul nu va fi inclus în calculul duratei legale alocate publicităţii.
Românii consumă prea mult zahăr.
Potrivit statisticilor, un român consumă în medie 30 kg de zahăr anual, faţă de circa 16 kg cât este media europeană.
Acest lucru explică înmulţirea cazurilor de diabet la copii şi faptul că jumătate din populaţia României este obeză.
Medicii spun că românii au obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul de zahăr şi prăjeli, nehidratarea sau fumatul, iar stresul şi oboseala cronică produc dezechilibre hormonale.
Reprezentantul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat lansarea unui proiect cu privire la introducerea obligatorie a educaţiei alimentare în şcoli.
În curţile unor școli se vinde alcool și tutun.
Deși legea interzice ca acestea să fie vândute minorilor, există mulți comercianți care o încalcă.
Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Constanța, Carmen Șerbănescu, în cazul în care agenții economici sunt depistați că vând astfel de produse vor fi sancționați cu o amendă între 600 și 1000 de lei.
În Suedia sau alte state europene, vânzătorii le solicită cumpărătorilor cartea de identitate pentru a demonstra că sunt majori.