Știri 28 mai 2015
Astfel, credincioșii se vor putea închina icoanei făcătoare de minuni până joi, 4 iunie.
Biserica Sf. Ioan Rusul este situată lângă podul de cale ferată din localitatea Ovidiu.
Biserica Ortodoxă va cinsti luni pe Sf. Iustin Martirul și Filosoful.
Cu acest prilej, Mănăstirea Galeșu Poarta Albă își va sărbători hramul.
Astfel, duminică, de la ora 20, se va oficia slujba Vecerniei, iar luni de la ora 9, se va săvârși sf. liturghie.
Mănăstirea a fost ctitorită în 2012 de Părintele Iustin Pârvu întru veşnica pomenire a deţinuţilor politici din lagărele Canalului.
Locuinţa cumpărată prin “Prima Casă” va putea fi închiriată sau folosită ca sediu social.
Guvernul a completat şi modificat normele de implementare ale programului Prima Casă în acest sens.
Astfel, cei care au o locuinţă cumpărată prin programul “Prima Casă” şi vor să o schimbe cu una mai mare trebuie să utilizeze sumele obţinute din vânzarea casei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul programului pentru lichidarea creditului acordat iniţial.
O altă prevedere vizează înstrăinarea locuinţei achiziţionate sau construite în cadrul programului, după expirarea perioadei de 5 ani în care operează interdicţia de înstrăinare a acesteia, sub condiţia achitării integrale a creditului garantat.
Un virus modificat genetic a reuşit să vindece pacienţi bolnavi de cancer de piele.
Noul tratament le-a permis unor pacienţi diagnosticaţi cu melanom să trăiască mai mult de trei ani, perioadă pe care mulţi oncologi o consideră definitorie pentru o vindecare. Terapia, care foloseşte un virus al herpesului modificat genetic, se bazează pe infectarea şi uciderea celulelor canceroase concomitent cu stimularea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva tumorilor.
Actualmente, majoritatea cancerelor sunt tratate cu ajutorul unor tratamente invazive precum chimioterapia, radioterapia şi chirurgia, toate implicând riscul de a produce noi vătămări.
Românii plătesc unul dintre cele mai mari prețuri la energie din Europa raportat la puterea de cumpărare.
Potrivit datelor Eurostat, costuri superioare sunt suportate doar de germani, portughezi, ciprioti și spanioli, în timp ce prețurile cele mai mici sunt în Finlanda, Letonia și Luxemburg.
Eurostat a publicat și date referitoare la ponderea taxelor în preţul mediu al electricităţii furnizate populaţiei.
În cazul României, această pondere este de 27%, în timp ce media europeană este de 32%.
Ordonanţa loteriei bonurilor fiscale a fost votată în Parlament.
Astfel au stabilit că la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii, pentru ca sumele câştigate să fie mai mari.
Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţelor şi pe cel al ANAF.
Legea trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
România ar urma să primească, în următorii doi ani, 2.300 de imigranţi extracomunitari.
Acest număr a rezultat din schema propusă de Comisia Europeană, în cadrul planului pentru combaterea imigraţiei pe Marea Mediterană şi distribuirea refugiaţilor în spaţiul Uniunii Europene.
Comisia propune un mecanism de “relocare” a imigranţilor, pentru a ajuta Italia şi Grecia.
Această schemă se va aplica refugiaţilor veniţi în cele două ţări, după 15 aprilie 2015 sau după aplicarea mecanismului.
Numărul de refugiaţi care este alocat fiecărei ţări se stabileşte în funcţie de PIB, de populaţie, de rata şomajului şi de numărul anterior de solicitanţi de azil.
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară avertizează în privința consumului de cafea și de băuturi energizante.
Astfel, a consuma o cantitate mai mare de patru ceşti pe zi este dăunător pentru sănătate, mai ales pentru minori sau femeile însărcinate.
Totuşi, autorităţile au informat că nu consumul de espresso sau cafea cu lapte este cel mai îngrijorător, ci faptul că energizantele sunt foarte populare în rândul tinerilor.
Dintre cele 13 țări europene studiate, Danemarca este pe primul loc în privinţa consumului de cofeina, urmată de Olanda și Germania.
Senatul a eliminat prevederile cu privire la impozitarea bacşişului.
Decizia senatorilor vine în urma declaraţiilor ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.
El preciza că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.
Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.
Senatul este prima cameră sesizată.
Senatul a adoptat mai multe modificări la legea privind staţionarea forţelor armate străine pe teritoriul României.
Acestea prevăd că înfiinţarea unor comandamente străine pe teritoriul ţării noastre se poate face cu aprobarea Parlamentului sau în baza unor tratate.
Proiectul de lege stipulează şi faptul că, în cadrul activităţilor specifice, Ministerul Apărării poate pune la dispoziţia forţelor armate străine, poligoane, clădiri, tehnică, armament, echipamente şi materiale, precum şi alte bunuri şi elemente de infrastructură din patrimoniul propriu.
Senatul este prima Cameră sesizată.