Știri 14 august 2015
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 17, slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.00, Prohodul Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis mall).
În această noapte, de la ora 23.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din apropierea localității 23 August.
Mâine, de la ora 10.30, ierarhul nostru va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11.00, va oficia Taina Sfântului Botez pentru șase copii instituționalizați la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna.
Depozitele neconforme de deșeuri din județul Constanța au fost închise definitiv.
Marile gropi de gunoi de la Murfatlar, Medgidia, Hârșova, Cernavodă și Techirghiol, au fost închise și neutralizate.
Acest lucru a fost posibil în urma unui proiect european realizat de Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu primăriile celor cinci orașe, în valoare de opt milioane de lei.
Pentru ca procesul de ecologizare să fie complet, spațiile în care s-au aflat vechile depozite vor fi monitorizate și păzite în următorii zece ani.
De asemenea, în locul depozitelor desființate vor fi amenajate parcuri.
Aproximativ 14.000 de tichete au fost rezervate prin programul „Rabla“.
De asemenea, Administrația Fondului pentru Mediu anunţă închiderea unei noi etape de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice pentru programul Rabla.
Persoanele interesate să participe la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național pot depune dosarele de finanțare la sediul AFM, până la 30 septembrie.
CFR Călători anunţă că va suplimenta numărul trenurilor, pentru a face faţă afluxului de călători în acest weekend.
Reprezentanții CFR reamintesc şi ofertele speciale pentru cei care aleg să ajungă la destinaţie cu trenul – reduceri de până la 25% pentru minigrupuri sau reducerea de 50% pentru cei sub 18 ani.
Spre exemplu, o călătorie de la Constanţa la Bucureşti poate costa 25 de lei, în cazul tinerilor care călătoresc în grupuri de peste 10 persoane.
Casieriile RAJA vor fi închise mâine.
Astfel, abonaţii interesaţi să-şi achite facturile la apă potabilă şi canalizare în această perioadă, trebuie să ştie că în mâine și duminică, toate casieriile vor fi închise.
Totodată, echipele de intervenţie, dar şi reprezentanţii societăţii care asigură buna desfăşurare a proceselor de alimentare cu apă şi preluare a apelor uzate vor lucra în program normal.
La Constanţa şi Tulcea vor fi construite încă trei grădiniţe.
Acestea sunt incluse într-un proiect mai amplu, al Ministerului Educaţiei, care prevede construirea a 32 de grădiniţe în toată ţara, cu ajutorul fondurilor europene.
Licitaţia pentru contractul în valoare de aproape 25 de milioane a fost lansată ieri iar termenul limită de depunere a ofertelor este 21 septembrie.
Două echipaje ale Ambulanţei Constanţa vor asigura asistenţa medicală mâine, de Ziua Marinei.
În acest week-end sunt aşteptaţi mii de turişti pe litoral, iar Serviciul de Ambulanţă Constanţa va suplimenta echipajele de intervenţie, atât în staţia centrală, care deserveşte şi staţiunea Mamaia, cât şi în cele două substaţii din sudul litoralului, respectiv Eforie Sud şi Mangalia.
Gărzile vor fi asigurate 24 din 24, pe fiecare staţie dintre cele amintite.
O linie telefonică este pusă gratuit la dispoziţia pacienţilor.
Ei pot afla informaţii cu privire la drepturile pe care le au la accesarea serviciilor medicale.
Demersul face parte din campania „Drepturile pacienţilor: Pacienţii informaţi au parte de servicii mai bune” şi este o iniţiativă a fostului preşedinte al CNAS Cristian Buşoi.
Pacienţii pot suna, gratuit, la TelVerde 0800 080 444, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.30, sau pot accesa un website- drepturilepacientilor.info-, unde pot afla toate drepturile pe care le au.
Campaniile electorale vor fi finanţate de la bugetul de stat, de anul viitor.
Partidele vor putea împrumuta bani cu condiţia să-i dea înapoi în cel mult trei ani și vor fi obligate să declare donaţiile şi cotizaţiile membrilor simpli.
Pentru sume mai mari de 25.000 de lei vor încheia un act notarial, iar Autoritatea Electorală vrea să le oblige să depună în fiecare an un raport detaliat cu veniturile şi cheltuielile făcute.
Autoritatea Electorală stabileşte un plafon maxim al cheltuielilor pentru campanie, iar dacă acesta va fi depăşit, partidele ar urma să piardă finanţarea de la stat.
Până acum, aproape toate partidele au încălcat legea, când a fost vorba de finanţarea campaniilor electorale.