Știri 12 februarie 2019
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la parohia „Sf. Ierarh Nectarie, care își serbează cel de-al doilea ocrotitor, pe Sf. Teodor Tiron, de la ora 8.30.
Biserica este situată în cartierul constănțean- Medeea.
CRTS Constanța și Protoieria Medgidia organizează joi, o acţiune de donare de sânge.
Aceasta va avea loc între orele 08.30- 13.30.
Persoanele care doresc să doneze, sunt așteptate la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia.
Sâmbătă, o acțiune asemănătoare se va desfășura la Clubul Pensionarilor din Negru Vodă, în același interval orar.
În Romania, numărul naşterilor este în scadere.
Conform datelor Institutului Național de Statistică, în 2018, în țara nostră numărul nou-născuților a coborât sub 200.000, fiind anul cu cele mai puține nașteri din 1960 pănă în present.
Anul trecut, s-au nascut 188.755 de copii, după ce în 2017 s-a înregistrat nașterea a 205.000 de copii.
În mediul rural, vârsta medie a mamei la naștere a fost mai mică, 27 de ani, comparativ cu cea din mediul urban unde vârsta medie la naștere a fost de 29,8 ani.
Primele pensii recalculate pentru grupele de muncă vor fi plătite de luna viitoare.
Conform unor surse din cadrul Ministerului Muncii, pensionarii care vor primi veniturile majorate, vor încasa și bani din urmă, de la 1 octombrie anul trecut.
Recalcularea pensiilor din oficiu a început de la 1 octombrie 2018 și va dura până la 30 septembrie 2019.
Principalele categorii profesionale sunt foștii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.
De la 1 septembrie a acestui an, punctul de pensie va creşte de la 1100 de lei la 1265 de lei.
Victimele accidentelor rutiere ar putea primi compensaţii echitabile.
Pentru o mai bună protecţie a acestora, europarlamentarii vor vota, de mâine, modificarea Directivei europene în ceea ce privește asigurările auto.
Noile reglementări vor garanta compensaţii echitabile pentru victimele accidentelor rutiere, vor descuraja utilizarea vehiculelor neasigurate și vor garanta tratament egal pentru asigurați, indiferent de stat.
În prezent, în cazul în care asiguratorul vehiculului responsabil se află în insolvență, victimele accidentelor rutiere nu pot primi compensații sau întâmpină întârzieri în efectuarea plăților.
România se află pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul deceselor din accidente rutiere, iar principalele cauze sunt: viteza excesivă, indisciplina pietonilor, dar şi infrastructura rutieră precară.
Meditaţiile şi orele de after-school acordate de cadrele didactice elevilor de la clasă, ar putea fi interzise prin lege.
Anunțul a fost făcut de către Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.
Ea a precizat că astfel de comportamente nu sunt etice și că vor fi necesare anumite reglementari legislative în acest sens.
Ministrul a mai spus că, meditaţiile reprezintă un fenomen extrem de complex, care ar trebui analizat corespunzător şi luate anumite măsuri.
Habitaclul maşinii este unul dintre cele mai murdare locuri.
Conform unui nou studiu realizat de către oamenii de ştiinţă, în interiorul autoturismului se acumulează multă murdărie şi bacterii.
Potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Informare Biotehnologică din Statele Unite ale Americii, habitaclul maşinii este unul dintre locurile cu cea mai mare concentraţie de bacterii patogene de pe planetă.
De Dragobete, cuplurile care călătoresc cu trenul plătesc un singur bilet.
CFR Călători pune în vânzare bilete la jumătate de preț pentru ziua de Dragobete – 24 februarie.
Reducerea de 50% din tariful biletului întreg este valabilă pentru călătoria la clasa 1 și a 2-a, se acordă la achiziţionarea a două bilete pentru acelaşi tren InterRegio și este disponibilă exclusiv la casele de bilete din staţiile CFR.
Oferta este valabilă la trenurile din anexă, nu se cumulează cu alte oferte, iar tariful de rezervare a locului se achită integral.
Aspirina se administrează doar în caz de boală.
Specialiştii atrag atenţia că persoanele sănătoase nu ar trebui să ia aspirină în mod regulat, în condiţiile în care un pacient din 210 trataţi cu aspirină a suferit o hemoragie gravă.
În Statele Unite ale Americii se estimează că 47% din populaţia sănătoasă consumă aspirină cu regularitate.
De asemenea, în Europa, aspirina este recomandată doar celor cu probleme cardiovasculare, deoarece fluidizează sângele şi reduce riscul de infarct sau de accident cerebral.
Un cunoscut medicament împotriva tusei a fost retras de pe piețele internaţionale.
Este vorba despre Eurespal și se găsește sub formă de sirop şi comprimate, un medicament produs în Franța.
Potrivit unui studiu, medicamentul poate provoca afecțiuni cardiace.