Știri 10 aprilie 2019
Astfel, astăzi, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 13:00, Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea constănțeană Ostrov, iar de la ora 17:00, va oficia Denia Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Mâine, Ierarhul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Dumitru” din localitatea Lumina de la ora 15:00.
Apoi, de la ora 21:00, va oficia Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la biserica „Sfânta Cruce și Sfântul Calinic” din zona Energia întrucât mâine, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului.
Vineri, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la ora 17.00.
Sâmbătă, Ierarhul nostru, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța zona Macul Roșu, de la ora 8.30, iar duminică, de la ora 8:45, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Gheorghe” din Constanța, care își cinstește ocrotitorul spiritual pe 23 aprilie.
Mâine se va desfășura conferința cu tema „Din temnițe spre sinaxare”.
Aceasta va avea loc de la ora 17:30, la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Vor susține prelegeri: Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Părintele Hariton Negrea, Părintele Amfilohie Brânză, Părintele Mihail Stăneiu, Părintele Mihai Andrei Aldea, Zoe Rădulescu şi alţi invitaţi.
Evenimentul se înscrie într-un periplu național de astfel de prelegeri ce a debutat la Iași, pe 19 martie, a continuat la Târgoviște, și urmează să aibă loc la Făgăraș și Sibiu.
La Constanța, acțiunea este organizată de către Arhiepiscopia Tomisului și Curtea Brâncovenească.
Biserica Sfântul Mina din Constanța organizează o campanie umanitară cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Aceasta se numește ”Hrănește, rogu-te, de Paște, o familie săracă!” și își propune strângerea de alimente pentru 200 de familii nevoiașe din județul Constanța.
Campania se va desfășura săptămâna viitoare, în perioada 17-19 aprilie.
Oricine poate dona alimente neperisabile ce pot fi aduse fie la Biserica de lemn din parcul Tăbăcărie, fie la Auchan-Vivo în locurile special amenajate de la casele de marcat.
Inițiatorul campaniei, părintele paroh Claudiu Banu a declarat că, cităm ”comunitatea se mobilizează frumos pentru proiectul nostru social de a hrăni oamenii din peste zece sate ale județului nostru înainte de Sfintele Paști”, am încheiat citatul.
O acțiune de donare de sânge se va desfășura sâmbătă în orașul Mangalia.
Doritorii sunt așteptați la Clubul Nautic Callatis, între orele 8:30 – 13:30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primaria Municipiului Mangalia și un grup de voluntari.
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Legea Educaţiei, spre reexaminare.
În cererea sa către Parlament, şeful statului arată că nu este suficient reglementată prevederea în ceea ce privește înfiinţarea şi gestionarea permanentă a catalogului şcolar online.
Preşedintele a mai spus că textul normativ nu prevede sursele de finanţare.
În Constanța, s-au reluat lucrările la locurile de joacă.
În prezent se montează toboganele, căsuțele, balansoarele și celelalte elemente pentru copii, precum și gardul de protecție sau mobilierul urban la locurile de joacă din parcul de la Casa de Cultură și Aleea Mălinului.
Reprezentanții Primăriei fac apel către toţi locuitorii oraşului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări.
O treime dintre angajaţi au stres la locul de muncă.
Acest fapt reprezintă a doua problemă a activităţii profesionale, potrivit specialiștilor.
Stresul la locul de muncă generează probleme precum: insomnia, migrena, oboseala psihică şi fizică, gastrita, bolile cardiovasculare, și se poate ajunge chiar şi la moarte prematură cauzată de suprasolicitare.
„O cauză permanentă de stres ocupaţional este reprezentată de problemele în relaţionare, precum problemele apărute între şefi, subordonaţi sau colegi”, explică specialiștii.
9 din 10 tipuri de iaurt de pe piață conțin lapte praf.
Asociația Pro Consumatori a descoperit, în cadrul unui studiu asupra a 45 de mărci de iaurt, că doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc.
Potrivit analizelor APC, iaurtul fabricat în sistem industrial, cu mici excepții, nu mai are nimic în comun cu procesul natural de obținere a acestuia.
Președintele APC, Costel Stanciu, recomandă consumatorilor, să cumpere acele tipuri de iaurt care au pe etichetă mențiunea „Produs românesc”.
Un grup de medici din Elveția cere interzicerea recoltării de organe de la persoanele declarate în „moarte cerebrală”.
Aceștia își argumentează poziția prin faptul că persoanele în cauză sunt vii în momentul în care li se recoltează organele și că nimeni nu merită ucis, chiar dacă acest act s-ar face în numele ajutorării altora.
Poziția medicilor vine în contextul în care o organizație a strâns peste 113.000 de semnături pentru implementarea unei legi care introduce consimțământul prezumat în cazul transplantelor.
Mai exact, orice persoană ar fi considerată disponibilă pentru donarea organelor, dacă nu și-a manifestat refuzul explicit, în acest sens, pe parcursul vieții.