Știri 22 mai 2019
Astfel, sâmbătă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 9:00, la Parohia Ovidiu 3.
Biserica este situată în orașul Ovidiu la Podul de Cale Ferată.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Cei care nu o pot face în cursul săptămânii, sunt așteptați sâmbăta aceasta, între orele 9 și 13 la sediul CRTS Constanța din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.
Copiii din România sunt printre cei mai săraci și vulnerabili din Europa.
Potrivit UNICEF, peste 40% din copiii din țara nostră sunt expuși riscului de excluziune socială.
Aproximativ 400.000 de copii rămân în afara școlii, iar părăsirea timpurie a acesteia a crescut la un procent de 19%.
De asemenea, aproximativ 40% dintre elevii români în vârstă de 15 ani nu îndeplinesc nivelul minim de alfabetizare.
Mortalitatea infantilă și maternă sunt de peste două ori mai mari în țara noastră, față de restul Uniunii Europene.
Legumele și fructele pot fi mai nocive pentru sănătate decât peştele contaminat cu metale grele.
Specialiştii atrag atenţia că în tehnologia de producere a vegetalelor sunt utilizate, de multe ori, cantităţi mari de substanţe periculoase pentru organismul uman.
De asemenea, experții atrag atenția că roșiile crescute artificial, nu ar trebui consumate zilnic.
Roşiile autohtone sunt sigure pentru consum.
Analizele realizate de Autoritatea Naţională Fitosanitară nu au relevat depăşiri ale limitelor maxime admise privind reziduurile de pesticide, informează Ministerul Agriculturii.
Aceste rezultate demonstrează că producătorii agricoli respectă recomandările inspectorilor fitosanitari în ceea ce priveşte utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor.
Companiile europene, inclusiv cele din România, vor fi obligate să introducă sisteme de măsurare a timpului petrecut la locul de muncă.
Decizia a fost luată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene ca urmare a unui caz din Spania, unde sindicaliştii s-au plâns că subsidiara unei bănci germane nu ar fi avut un sistem eficient de măsurare a orelor suplimentare efectuate de angajaţi în fiecare zi.
Judecătorii europeni sunt de părere că un astfel de sistem este esenţial pentru că asigură respectarea drepturilor angajaţilor.
Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele ultraprocesate.
Mai mult de jumătate din populaţia adultă din Uniunea Europeană este supraponderală sau suferă de obezitate, în timp ce un copil din trei se confruntă cu acelaşi probleme, potrivit unui raport.
Documentul avertizează că există studii care demonstrează că obezitatea poate spori cu 50% riscul de a suferi de cancer colorectal.
De aceea, restricţiile la accesul produselor procesate se numără printre măsurile reclamate de ţările europene pentru a reduce riscul, costul şi impactul social al bolilor digestive.
Astăzi a început Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VI-a.
Prima probă este cea de limbă şi comunicare, iar următoarele probe vor fi mâine la matematică şi ştiinţele naturii.
Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
România ocupă locul al doilea în topul ţărilor cu cele mai multe accidente de muncă mortale.
Așa arată un raport Eurostat, potrivit căruia, în 2017 aproape 5.000 de români au suferit un accident la locul de muncă.
Specialiștii spun că o parte din vină pentru această statistică o poartă angajatorul.
Aceeași statistică arată că în țara noastră a fost înregistrată în 2016 o rată de incidență de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucrători.