Știri 15 octombrie 2019
Acesta va vorbi despre ”Exercițiul inteligenței între natural, artificial și duhovnicesc. Oferta eclesială de trăire a Viului prin înduhovnicirea demersului personal de cunoaștere.”
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 11, la Sala Senatului din cadrul Campusului Universității Ovidius, sub patronajul Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
În cadrul conferinței, va avea loc și lansarea cărții intitulate ”Duhovnicie și Știință în teologhisirea Arhim. Sofronie Saharov.”
Părintele Răzvan Andrei Ionescu este coordonator al Direcției ”Teologie Ortodoxă și Știință” din cadrul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări Dumitru Stăniloae.
Organizatorul evenimentului este preotul lector dr. Florin Spanache.
O acțiune de donare de sânge va avea loc joi în orașul Năvodari.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din localitatea Năvodari, între orele 08.30- 13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța și Primăria Orașului Năvodari.
De astăzi, strada Mihai Viteazul intră în reabilitare.
Artera va fi închisă circulației vehiculelor pe porțiunea cuprinsă între Bulevardul Ferdinand și strada Traian, astăzi și mâine între orele 08:00- 16:00 și joi între orele 08:00-18:00, timp în care vor avea loc lucrări de frezare și asfaltare.
Mâine, vor avea voie să circule doar mijloacele de transport în comun, iar joi, traficul va fi restricționat total.
Pretul gigacaloriei va fi 250 de lei la Constanța.
Anunțul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău.
Constănțenii cu venituri mici pot depune, de pe 21 octombrie, cererile pentru acordarea ajutoarelor privind încălzirea locuințelor.
Persoanele care beneficiază de facilități la transportul public de călători se pot înscrie din 21 octombrie la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.
Înscrierile au loc până pe 20 noiembrie, de luni până vineri, între orele 09:00 – 14:00.
Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;
pensionarii cu pensii de până la 1840 de lei inclusiv; persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.
Cererile pentru acordarea permiselor de călătorie gratuite pot fi ridicate, completate și depuse în cluburile pentru pensionari.
Tarifele pentru convorbiri în reţelele mobile ar putea scădea cu 10%.
ANCOM propune reducerea tarifelor pentru convorbirile pe mobil, până la cel mult 0,76 eurocenţi/minut, de la 1 ianuarie 2020.
Conform unei directive europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor aplica tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene.
Monitorul preţurilor la alimente este lansat astăzi.
Potrivit Consiliului Concurenţei, prețurile la 30.000 de produse comercializate în marile magazine din România, pot fi comparate, de pe un calculator sau de pe telefonul mobil.
Datele despre preţurile produselor pot fi găsite la adresa monitorulpreturilor.info, unde se găsesc și informaţii despre tarifele la carburanţii auto şi la încărcarea maşinilor electrice.
Autoritatea pentru concurenţă se aşteaptă ca în urma lansării noii aplicaţii preţurile produselor să scadă spre nivelul magazinelor care au prețuri mai mici.
Aproximativ 77.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva până duminică, în cea de-a treia zi a pelerinajului anual de la Iași.
Este o cifră record, spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Anul acesta, alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, credincioșii s-au închinat și la moaștele Sfântului Ierarh Spiridon.
Astăzi este Ziua Internațională a Nevăzătorilor.
Aceasta se mai numește și ziua bastonului alb, sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere.
În anul 1921, un fotograf englez rămas orb în urma unui accident şi-a vopsit bastonul în alb pentru a fi observat mai uşor de şoferi.
Ideea sărbătorii i-a aparţinut organizaţiei europene pentru bunăstarea persoanelor fără vedere.
Potrivit statisticii, în România trăiesc aproape 110.000 de adulţi şi copii cu probleme ale ochilor.