Știri 24 octombrie 2019
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Constanța, zona Delfinariu, de la ora 8.30. Mai multe detalii aflăm de la părintele paroh Ilie Petre.
În noaptea de duminică spre luni, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, care serbează hramul bisericii mari, Sf. Ierarh Iachint, de la orele 24:00.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbătă, la sediul CRTS Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, între orele 9.00 – 13.00, dar și duminică la biserica Sf. Vasile cel Mare din zona Inel II, între orele 8.30 – 13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța și parohia Sf. Vasile cel Mare, cu sprijinul parohiilor Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Spiridon, Sf. Cruce, Intrarea în biserică a Maicii Domnului și a parohiei Tuturor Sfinților.
O donare de sânge poate salva până la trei vieți.
România va trece la ora oficială de iarnă.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00.
Duminică, ziua va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.
Din anul 1997, România a adoptat trecerea la ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene.
Trecerea la ora oficială de iarnă sau de vară se va face pentru ultima dată anul viitor.
Astăzi este Ziua Națiunilor Unite.
În fiecare an, la 24 octombrie, se celebrează Ziua Națiunilor Unite, pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Organizației Națiunilor Unite.
Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, Organizația Națiunilor Unite și-a început oficial activitatea.
Sărbătorită din 1948, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca statele membre să facă din această zi o sărbătoare publică, dedicată informării popoarelor din lume cu privire la obiectivele și realizările Organizației Națiunilor Unite.
România a fost admisă în cadrul ONU, la 14 decembrie 1955, împreună cu alte 15 state.
Peste 250.000 de pelerini ajung anual la Muntele Athos, iar cei mai mulți dintre ei sunt români.
Directorul unei companii de transport maritim a lansat, recent, încă o ambarcațiune pentru a face față cererilor către Muntele Athos.
Potrivit acestuia, principalii vizitatori sunt românii, sârbii și bulgarii.
Zona centrală a Constanței va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.
Valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale este de circa 90 de milioane lei.
Potrivit primarului Decebal Făgădău, zona pietonală înseamnă atât strada Ștefan cel Mare, cât și străzile laterale.
Vor fi schimbări la nivel de infrastructură, iluminat și va fi adăugat spațiu verde.
Elevii ar putea avea mai puţine ore.
Parlamentarii au votat un proiect de lege care stabilește numărul mediu de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar.
Schimbarea ar putea lăsa însă in jur de 20 de mii de profesori fără loc de munca, susțin sindicaliștii.
Astfel, potrivit inițiativei legislative, elevii vor sta la școală, în medie, 20 de ore pe săptămână, la clasa primară, față de maxim 22 în prezent.
Cei de la gimnaziu – 25, față de 34, iar liceenii, 30 de ore pe săptămână.
Proiectul de lege va merge la președintele României pentru promulgare.
Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a depistat bacterii periculoase în gheața cu care KFC prepara băuturile răcoritoare.
Inițial, controlul avea ca scop verificarea cantității de gheață puse în pahar, mai mare decât cea prevăzută în mod normal.
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat că va alerta Ministerul Sănătății și că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.
În consecință, KFC a decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele pe care le operează în România, până la finalizarea verificărilor.