Știri 11 februarie 2020
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, duminică, de la ora 8.30, la parohia „Sfântul Ierarh Nectarie”, care își serbează cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron.
Biserica este situată în cartierul constănțean- Medeea.
Pietonii care traversează prin loc nepermis, pot fi sancționați.
Astfel, pe lângă faptul că riscă să fie accidentaţi, ei pot primi şi o amendă de peste 300 de lei.
Poliţiştii rutieri spun că, de cele mai multe ori, pietonii prinşi în astfel de situaţii dau vina pe grabă sau pe faptul că trecerile de pietoni ar fi prea îndepărtate.
De cealaltă parte, unii şoferi sunt nemulţumiţi de trecerile de pietoni prea dese.
O nouă tranșă de vaccin antigripal va ajunge la Direcția de Sănătate Publică.
Aproape 1000 de doze de vaccin antigripal sunt disponibile in Constanța.
Acestea au fost distribuite gratuit către medicii de familie.
La nivel național, Ministerul Sănătății a distribuit, în această perioadă, încă 35 de mii de doze de vaccin antigripal.
Programul „Rabla Clasic” va fi lansat luna viitoare.
Statul va pune, în acest an, la dispoziție 60.000 de vouchere pentru achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante.
Pe lângă finanţarea a minim 3.000 de maşini electrice, se urmăreşte în acest an și dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare.
Astăzi este ziua numărului unic european de urgenţă 112.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional pe tot teritoriul României în luna aprilie 2005.
Acesta reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este pusă în pericol viaţa cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.
În majoritatea țărilor europene au loc dezbateri despre 112 în școli și se organizează Ziua Uşilor Deschise și vizite în centrele de urgență 112.
Elevii constănțeni vor avea transport școlar.
De la jumătatea acestei luni intră în vigoare trei trasee experimentale, dedicate transportului şcolar în municipiul Constanţa.
Autorităţile spun că, prin acest program, mulţi părinţi vor renunţa să îşi mai ducă la şcoală copiii cu maşina, iar traficul rutier va fi degrevat.
Cele trei trasee vor avea următoarele rute: E1 Gară – A. Lăpușneanu – Tomis Nord; E2: Km 5 – Cumpenei – Soveja – Tomis Nord și E3 – Palazu Mare – bulevardul Tomis – Tomis Nord.
România are nevoie de forță de muncă și multe companii pot funcționa doar dacă angajează muncitori străini.
Autorităţile au suplimentat numărul de permise de muncă la 30 de mii, pentru a evita un declin uriaş în economie.
Reprezentanții agențiilor de recrutare a forței de muncă din afara Uniunii Europene spun că se tem de reacții negative la adresa țării noastre.
Potrivit datelor oficiale venite din partea ministerului Muncii, cei mai mulți salariați cetățeni ai unor state noneuropene provin din Turcia, Vietnam, Nepal, China, Sri Lanka și India.
Numărul elevilor într-o clasă va fi redus.
Astfel, acesta va ajunge la 22 în învăţământul primar şi la 26 în gimnaziu şi liceu, de la 30 cât prevede legea acum.
Sunt modificări ale unor acte normative din Educaţie votate de Senat în calitate de for decizional, aşa că toate vor merge acum la promulgare.
Proiectul mai prevede că în educaţia antepreşcolară vor fi grupe de maxim 8 copii, faţă de 9, cât este acum, iar la grădiniţă grupa va avea cel mult 17 copii, faţă de 20 în prezent.
România va crea o reţea de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin public, prin care România va acorda 53 de milioane de euro pentru aceste staţii.
Această schemă va acoperi zonele urbane, suburbane şi rurale şi îşi propune să dezvolte o reţea de staţii de reîncărcare pe întreg teritoriul ţării.
Comisia Europeană consideră că măsura va favoriza creşterea considerabilă a ponderii vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuţie majoră la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi de poluanţi.