Știri 30 iunie 2020
Acesta a trăit în secolul al 14-lea și încă din tinerețe a ales calea nevoințelor ascetice.
După ce a petrecut mulţi ani ca pustnic pe valea pârâului Râmeţ, a dobândit darul facerii de minuni şi s-a remarcat prin viaţa sa duhovnicească smerită, adunând în jurul său ucenici.
Stareţ al Mănăstirii Râmeţ a fost ales la insistenţele părinţilor.
Conform inscripţiei de pe peretele care desparte naosul de pronaosul bisericii de la Râmeţ, Sfântul Ghelasie nu a fost doar stareţ al Mănăstirii, ci şi Arhiepiscop al Transilvaniei.
El este astfel primul Arhiepiscop al Transilvaniei consemnat de izvoarele istorice.
Biserica Ortodoxă îl va cinsti joi pe Sf. Ierarh Ioan Maximovici.
Astfel, paraclisul Mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina își va cinsti ocrotitorul spiritual.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie împreună cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor, de la ora 8.45, la acest lăcaș de cult.
Măsurile de relaxare, care ar fi trebuit să intre în vigoare de mâine, au fost amânate.
Decizia a fost luată la nivelul Grupului de suport tehnico-ştiinţific, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
Acesta a declarat că în urma evaluării situației actuale, cu ultimele două săptămâni de creştere a numărului de cazuri noi, recomandările specialiştilor sunt de a amâna noile măsuri de relaxare.
În săptămâna care urmează se va urmări evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor de la terapie intensivă, a deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, reguli de igienă, distanţarea fizică.
Şcolile duale sunt tot mai interesante pentru mulţi dintre cei care au susţinut Evaluarea Naţională.
Aceste unități sunt dezvoltate după model german și după model austriac.
În cei trei ani de studiu, jumătate din timp este dedicat studierii materiilor teoretice, iar cealaltă jumătate practicii profesionale. Potrivit legii, fiecare elev al școlilor duale primește o bursă în valoare de 200 de lei, acordată de statul român.
Organizatorii de evenimente îşi pierd autorizaţia de funcţionare dacă nu respectă regulile de siguranţă sanitară.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat ieri o nouă hotărâre cu privire la măsurile care se vor aplica după 1 iulie.
Potrivit acesteia, se permite organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal.
De asemenea, activitatea centrelor de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, se va desfăşura după un program de lucru avizat de direcţiile judeţene de sănătate publică.
Aplicația CT BUS de planificare a călătoriei a fost actualizată.
Sunt puse la dispoziție timpii reali de sosire în stație a vehiculelor, o hartă a punctelor de vânzare a biletelor și abonamentelor, hărți cu toate stațiile din imediata apropiere, instrucțiuni de călătorie pas cu pas, dar și notificări despre situațiile neprevăzute apărute în trafic.
În plus, aplicația CT BUS poate redirecționa, cu un singur click, către aplicația MobilPay, cu ajutorul căreia pot fi cumpărate cu cardul bancar bilete sau abonamente.
ANM a emis o informare meteorologică de disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 18.00.
Astfel, astăzi,vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar mâine și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade.
Disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
De asemenea, Dobrogea se află până la ora 20.00, sub cod galben de instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat sunt afişate astăzi.
Ministerul Educaţiei publică rezultatele elevilor cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, astăzi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi mâine, între orele 8,00 – 12,00.
Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică.
Infocons atrage atenția asupra drepturilor pe care le au cetățenii când merg cu mașina în service.
Astfel, aceștia trebuie să se asigure că service-ul funcționează legal și este autorizat de RAR.
De asemenea, este bine să se informeze în prealabil asupra tarifelor și să ceară un deviz estimativ al intervenției.
Dacă mașina nu este restituită în termenul stabilit, cetățenii pot soma service-ul să respecte termenul înscris printr-o scrisoare recomandată cu confirmarea primirii.