Știri 16 iulie 2020
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Dumbrăveni, de la ora 8.00.
Duminică, Biserica Ortodoxă va cinsti Aflarea moaștelor Sf. Cuv. Serafim de Sarov.
Astfel, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie la schitul „Sf. Serafim de Sarov”, din apropierea localității Ion Corvin, de la ora 8.30.
Apoi, de la ora 17.00, va săvârși slujba Vecerniei la Mănăstirea Sf. Ilie din localitatea Istria, iar de la ora 20.00, Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Ilie din Techirghiol.
Luni, în ziua cinstirii Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Ilie din zona CET, de la ora 8.30.
Carantinarea bunurilor a fost eliminată din proiectul de lege.
Plenul Senatului dezbate astăzi proiectul privind carantinarea şi izolarea, a declarat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.
Potrivit proiectului de lege, toate persoanele testate pozitiv cu SARS COV 2, care au sau nu simptome de boala, vor fi internate în spital pentru investigații medicale, cel mult 48 de ore.
În privința situațiilor în care părinții sunt internați în spital, ei își pot încredința copiii rudelor sau unei alte persoane apropiate familiei.
Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.
Măsura a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi a deceselor înregistrate la persoane infectate, a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan.
Potrivit oficialului, prelungirea stării de alertă nu presupune nici restricţii noi, dar nici măsuri noi de relaxare.
Alte 11 sectoare de plaje de pe malul Mării Negre vor fi reabilitate și redate turismului în trei ani.
Anunțul a fost făcut de Administrația Națională Apele Române.
Vor fi implementate lucrări de protecție a eroziunii costiere, în zona stăvilarelor Edighiol/Periboina, iar plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Mangalia– Venus- Aurora, Saturn și 2 Mai vor fi reabilitate.
Lucrările urmează să fie finalizate până în anul 2023.
Guvernul trebuie să dubleze alocațiile copiilor.
Așa au decis ieri judecătorii Curții Constituționale.
Aceștia au respins sesizarea Guvernului care susținea că în proiectul dublării alocațiilor pentru copii nu sunt prevăzute sursele de finanțare.
Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.
Cele 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la școala online pe 10 septembrie.
Anunțul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Monica Anisie.
Potrivit ministrului, în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar, toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educației vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.
Mai mulţi parlamentari ruşi au depus un proiect de lege pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
Noua lege interzice explicit legăturile matrimoniale homosexuale şi adopţia copiilor de către cupluri de acelaşi sex.
Interdicția se aplică și pentru persoanele transsexuale.
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că legea face parte dintr-un demers de oficializare legislativă a deciziilor adoptate prin referendum.
Profesorii nu vor mai putea refuza predarea online.
Ministrul Educației pregăteşte o modificare legislativă prin care aceştia să nu mai refuze predarea digitală, aşa cum s-a întâmplat în unele zone.
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că în scenariul începerii şcolii în sistem online, vor exista măsuri de sprijin pentru părinţi.
Legea privind măștile gratuite pentru românii cu venituri mici este constituțională.
Guvernul a atacat la CCR legea care prevede acordarea a câte 30 de măști de protecție persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus, motivând că există o prevedere similară, aprobată prin ordonanță de urgență.
Judecătorii au decis că sesizarea Guvernului este neîntemeiată.