Știri 28 august 2020
Cu acest prilej, Ierarhul nostru, va săvârși Sf.Liturghie la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Lipnița, de la ora 8:15.
După slujbă, va oficia slujba parastasului la împlinirea a 16 ani de la mutarea la Domnul a Arhiepiscopului Lucian Florea, al Tomisului.
La ora 14.00. la mănăstirea „Sfântul Filip” din apropierea localității Adamclisi, ierarhul noctru va sfinți locul pentru viitoarea biserică și, totodată, va sfinți o troiță lângă cetate, apoi va citi rugăciuni pentru ploaie.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Palazu Mic, de la ora 8.30.
Apoi, de la ora 18.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica Așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă din zona Trocadero-Coiciu, cu prilejul hramului.
Luni, de la ora 6.00, Ierarhul nostru va sfinți paraclisul Catedralei Arhiepiscopale, Sf. Cuv. Dionisie Exiguul, aflat în incinta Palatului arhiepiscopal, apoi va oficia Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală.
Credincioșii vor putea intra prin Sf. Altar al paraclisului.
Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.
ANM a emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă de mâine și până luni.
Astfel, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă.
Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.
Centrele de transfuzie sanguină din întreaga ţară vor fi deschise mâine donatorilor de sânge şi plasmă convalescentă COVID-19.
Așa informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională Prof. Dr. C. T. Nicolau Bucureşti.
Potrivit acestuia, centrele vor fi deschise mâine în intervalul 7,30 – 13,00.
Restaurantele și cafenelele se redeschid și la interior, de la 1 septembrie.
Măsura se aplică în județele unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1.000 de locuitori, a stabilit Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
De asemenea, CNSU a adoptat o hătărâre prin care se limitează, la nivel național, programul de funcționare a teraselor între orele 6.00-24.00.
De la 1 septembrie, va crește și numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.
Obezitatea în copilărie crește riscul de apariție a sclerozei multiple.
Aceasta este o boală foarte gravă care afectează creierul și măduva spinării și care se manifestă prin amețeli, probleme de echilibru și chiar dizabilități permanente.
Un studiu realizat în Marea Britanie arată că printre factorii de risc se numără și greutatea corporală: 1 din 10 pacienți cu scleroză multiplă a fost obez în copilărie sau în adolescență.
Medicii avertizează în legătură cu false remedii promovate pe rețelele de socializare împotriva noului coronavirus.
Este vorba despre o listă propusă pe post de kit anti-COVID care include, între altele, betadină pentru gargară și vitamine, set despre care se spune că ar fi util în contextul pandemiei.
În loc de suplimentele de vitamine, se recomandă însă o alimentație echilibrată.
În privința gargarei cu betadină, medicii atrag atenția că este periculoasă și provoacă arsuri.
Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice.
Astfel, oamenii de ştiinţă avertizează că viitoarele staţii 5G vor genera câmpuri electromagnetice de circa 100 de ori mai puternice decât cele ale generaţiilor deja în funcţiune.
Potrivit acestui for, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului şi alte autorităţi medicale internaţionale au clasificat câmpul electromagnetic produs de radiofrecvenţe ca posibil cancerigen la om.
Academia Română consideră că este absolut necesară o analiză ştiinţifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, cât şi stabilirea standardelor de expunere maximă totală’.
Programul Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei până la limita de 200 de milioane.
Conform noului plafon, românii vor putea cumpăra aproximativ 4.000 de maşini electrice, mai mult decât s-au achiziţionat în toţi cei patru ani de când funcţionează programul.
Ministrul mediului a subliniat că vor fi sprijinite, de asemenea, şi investiţiile în staţiile de încărcare.