Știri 3 septembrie 2020
Aceștia s-au nevoit în jurul anului 1600, în munţii din preajma Mănăstirii Cozia, aflată pe Valea Oltului.
Sfântul Cuvios Neofit s-a născut în secolul al 16-lea din părinţi credincioşi.
De tânăr, a primit chipul îngeresc al călugăriei în Mănăstirea Cozia şi după câţiva ani a plecat să se nevoiască în pustie.
Moaştele sale se află în biserica Mănăstirii Stânişoara.
Sfântul Cuvios Meletie a trăit în sihăstria Stânişoarei la cumpăna secolelor 16 şi 17.
La fragedă vârstă a intrat în cinul monahal şi, săpându-şi o peşteră în Muntele Sălbaticul, s-a nevoit acolo vreme de 40 de ani.
O parte din moaştele sale, care au fost descoperite în acea peşteră, au fost împărţite de credincioşi, iar peştera a rămas loc de închinare până astăzi.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a canonizat pe cei doi sfinți în anul 2016.
Biserica Ortodoxă va prăznui marți Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși duminică, Sf. Liturghie la biserica Nașterea Maicii Domnului din Constanța, zona Far, de la ora 9.30.
După slujbă, vor fi rostite rugăciuni de binecuvântare pentru începutul noului an școlar.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Ioan Botezătorul, ale Sf. Haralambie, Sf. Nectarie și unei părticele din Lemnul Sfintei Cruci.
Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.
ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 21.00.
Astfel, din această după-amiază, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.
De astăzi, constănțenii vor avea la dispoziție o linie telefonică TEL VERDE la care vor putea primi non-stop informații despre noul coronavirus.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, numarul 0800 800 139 poate fi apelat de la ora 09.00, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
La întrebările oamenilor vor răspunde cinci medici rezidenți.
Profanarea drapelului României va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
De asemenea, pedeapsa va fi aceeași și în cazul intonării Imnului Naţional cu alt text sau pe altă partitură, cu intenţia de a-l defăima.
Senatul a adoptat, ieri, propunerea legislativă și urmează să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaților.
InfoCons lansează linia roşie de urgenţă ‘Ia atitudine!’.
Aceasta este dedicată consumatorilor care constată că nu sunt îndeplinite normele ce trebuie respectate de către operatorii economici odată cu redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelor și a altor instituții.
Apelul la numărul 021-9615 are tarif normal.
La acest număr cetățenii pot solicita consiliere, informare şi pot depune o sesizare din perspectiva protecţiei consumatorilor.