Știri 19 noiembrie 2020
Apoi, de la ora 22:00 va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Grigorie Decapolitul la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine de la ora 7:40 ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Apoi, de la ora 16:30 va săvârși slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Sfinții Epictet și Astion din Capidava, care are hramul paraclisului Intrarea în biserică a Maicii Domnului.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă va praznui Intrarea în biserică a Maicii Domnului.
Astfel, ierarhul nostru va săvârși de la ora 8.00, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Colilia, cu prilejul hramului, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii.
Duminică, de la ora 8.15, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului din Constanța, cartierul Compozitorilor.
Astăzi este Ziua internațională de prevenire a abuzului asupra copilului.
Aceasta a fost instituită în anul 2000, de către o fundație internațională a femeilor cu sediul în Elveția, pentru a mobiliza guvernele şi comunităţile să ia măsuri pentru prevenirea abuzului asupra copiilor.
Abuzul sexual, în special, este o problemă universală şi alarmantă, iar atenţia sporită şi abilităţile de protecţie eficiente, alături de măsurile de prevenire sunt necesare la nivel familial, local, naţional şi internaţional.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 9:00 și 13:00.
În paralel se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.
Cinci la sută din cifrele privind rata de îmbolnăvire cu noul coronavirus sunt eronate.
Așa susține directorul DSP Arad.
În lipsa unui sistem centralizat, multe date ale celor infectați sau ale contacților se pierd pe drumul între instituții.
Mai mult, sunt persoane care află că sunt pozitive, deşi nu şi-au făcut vreun test pentru Covid.
Explicația este un volum mare de muncă, sistemul greoi de adunare a datelor și angajați obosiți.
Racordarea gratuită a consumatorilor la rețeaua de gaze naturale, anunțată recent de ANRE, nu va fi pusă în practică foarte curând, susțin specialiștii.
În plus, nu este vorba chiar de o gratuitate în adevaratul sens al cuvântului, pentru că furnizorii și distribuitorii de gaze își vor acoperi aceste costuri prin majorarea tarifelor.
Fiecare familie din România va plăti 200 de lei în plus pe lună, prin tarifele de distribuţie, pentru ca alţi consumatori să se racordeze gratuit la reţeaua de gaze, a declarat Dumitru Chisăliţă, expert în sectorul gazelor şi preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă.
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că statele pot refuza prelungirea concediului parental pentru taţi.
Instanţa a hotărât că ţările europene pot rezerva concediul parental suplimentar numai pentru mame, nu în calitate de părinte, ci legat de efectele sarcinii şi ale maternităţii.
De asemenea, instanţa consideră că astfel de concedii suplimentare trebuie să aibă rolul de a asigura protecţia stării biologice a femeii şi relaţia specială a acesteia cu minorul, în perioada de după naştere.
Comisia Europeană recomanda statelor membre ale Uniunii Europene să folosească teste rapide pentru depistarea cazurilor de COVID-19 atunci când nu pot fi realizate teste Real Time PCR.
Testele antigen sunt mai rapide şi mai ieftine decât testele moleculare Real Time PCR, dar precizia lor este mai redusă.
De asemenea, Comisia Europeană cere ”validarea recunoaşterii reciproce a testelor şi a rezultatelor lor” între statele membre şi efectuarea acestora numai de personal calificat.