Știri 8 ianuarie 2021
Seara, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sf. Cuvios Teodosie, începătorul vieții de obște din Palestina.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la biserica ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din zona Brotăcei, aleea Capidava, de la ora 8.30.
Luni, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Ap. Petru și Pavel”, de la ora 8.00.
O nouă linie de transport în comun va fi funcţională de luni în municipiul Constanța.
Linia 14 de transport în comun va face legătura între Zona Industrială, Satul de Vacanţă şi Complexul Comercial Vivo. Anunţul a fost făcut de directorul companiei CT Bus, Bogdan Niţă.
Potrivit acestuia, prețul unei călătorii este același ca pentru oricare altă rută CT BUS, respectiv 1.5 lei, iar biletul poate fi achiziționat de la tonetele CT BUS sau prin SMS la 7475. Abonamentele pentru toate liniile sunt valabile și pe noul traseu.
Examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut ieri discuţii cu sindicaliştii din învăţământ şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor din domeniu.
Potrivit ministrului, examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.
Accesul este liber în zona peninsulară a Constanţei pentru toate autovehiculele.
Regulamentul care impunea restricţii, astfel încât zona să fie preponderent pietonală, a fost anulat definitiv în instanţă.
Noile autorităţi sunt obligate totuşi să găsească soluţii astfel încât maşinile să nu ocupe în integralitate micile străduţe ale centrului istoric.
Mai multe asociaţii şi agenţi economici au invocat în faţa instanţei de judecată faptul că limitarea, restrângerea, anihilarea activităţilor comerciale şi sociale a persoanelor juridice a căror activitate economică se desfăşoară în zonă, generează pierderi majore, închiderea vadului comercial şi chiar încetarea firmelor sau părăsirea zonei, ce afectează interesele consumatorilor.
Aproape 43 de milioane de avorturi au fost făcute anul trecut.
Statisticile arată că avortul a ucis anul trecut mai mult decât cancerul, malaria, SIDA, fumatul, alcoolul, pandemia de Covid-19 și accidentele de mașină la un loc.
Cifrele se bazează pe datele furnizate de state către Organizația Mondială a Sănătății, dar în unele țări, inclusiv în România, statisticile oficiale nu includ și avorturile din clinicile private și nici pe cele medicamentoase, astfel că cifrele pot fi mult mai mari.
ANM a emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine dimineață, la ora 10.00.
Vor predomina ploile, iar în această noapte, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.
Cursurile în şcoli și grădinițe s-ar putea relua cu profesorii și copiii în clasă pe 8 februarie, când începe semestrul al doilea.
Acest lucru va fi posibil dacă evoluția pandemiei de COVID-19 o va permite – a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Este importantă sănătatea profesorilor și a elevilor, dar și recuperarea materiei, a mai spus ministrul, care a adăugat că reprezentanții sindicatelor din învățământ au cerut să fie informaţi despre actul de vaccinare, dar fără ca profesorii să fie obligați să se vaccineze.
Unele sondaje făcute recent printre cadrele didactice din România arată că mai puțin de jumătate dintre acestea vor să se vaccineze împotriva coronavirusului.
Angajatorii din România pot beneficia de anumite facilităţi financiare în contextul pandemiei de coronavirus.
Potrivit ANAF, nu sunt impozabile sumele acordate salariaţilor care lucrează la domiciliu.
Totodată, patronii care îşi testează angajaţii pot deduce costurile.
Reprezentanţii mediului de afaceri şi economiştii consideră importantă această facilitate pentru companiile care îşi permit să le acorde angajaţilor aflaţi în telemuncă suma de 400 de lei pe lună.