Știri 5 martie 2021
Seara, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală.
Duminica, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de la ora 8.30.
Consiliul Național al Elevilor solicită publicarea materiei pentru simulări.
Președintele forului, Rareș Voicu, a declarat că a primit promisiuni privind publicarea documentelor solicitate în zilele următoare.
Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 29-31 martie, iar simularea pentru bacalaureat între 22 și 25 martie.
De luni, începe programul „Şcoală după şcoală”.
Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care a emis un ordin în acest sens.
Programul se adresează elevilor care nu au avut acces la tehnologie şi internet în timpul desfășurării școlii în sistem online, precum şi cei care au nevoie de ajutor în parcurgerea materiei.
Și anul acesta vom trece la ora de vara.
Parlamentul European a votat în 2019 renunţarea la schimbarea orei începand de anul acesta.
Statele membre ar fi trebuit să anunţe acum un an dacă preferă să rămână la ora de vară sau la cea de iarnă.
Anul de pandemie a scos însă schimbarea orei de pe agenda de discuţii, astfel ca subiectul nu este dezbătut de niciuna din instituţiile europene şi nici nu va fi, cel puţin până în 30 iunie.
Multe decese din cauza COVID-19 au fost în ţări cu rată mare a obezității.
Pe baza rezultatelor studiilor, Federaţia Mondială pentru Obezitate a făcut apel la înscrierea persoanelor obeze pe lista prioritară din cadrul programelor de vaccinare.
Se ştie că obezitatea este un factor de risc pentru contractarea coronavirusului, rata deceselor fiind de zece ori mai mare în ţările cu peste 50% populaţie supraponderală şi obeză.
Vietnamul are cea mai scăzută rată de deces din lume din cauza COVID-19, de asemenea şi cea mai scăzută rată de obezitate din lume.
Aproape un miliard de tone de alimente ajung anual la coșul de gunoi, arată un raport ONU.
Gospodăriile private sunt responsabile pentru cea mai mare parte din alimentele care sunt aruncate, cu 11%.
Urmează restaurantele şi alţi furnizori de alimente cu 5% şi magazinele alimentare cu 2%.
Liderii ONU au făcut un apel către guverne, companii şi oamenii din întreaga lume să îşi aducă contribuţia la reducerea risipei alimentare.
Comisia Europeană recomandă statelor Uniunii să amendeze companiile care nu le oferă salarii egale bărbaţilor şi femeilor.
Propunerea este prezentată cu câteva zile înainte de Ziua Internaţională a Femeii. Statele membre şi Parlamentul European vor prelua iniţiativa, iar lucrurile se vor putea schimba, potrivit unui înalt funcţionar european.