Știri 13 aprilie 2021
Astfel, mâine, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Denia Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 17.
Vineri, Ierarhul nostru va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 17.00.
Slujbele vor fi transmise în direct pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.
Noi treceri de pietoni vor fi amenajate în municipiul Constanța.
Acestea vor fi amenajate în următoarele zone: pe strada Primăverii, în zona de acces către Complexul Sportiv „Gheorghe Hagi”, pe strada Democrației, la intersecția cu strada Serelor, pe strada Brizei, în zona blocului FA2 și pe strada Eliberării, la intersecția cu strada Nicolae Milescu.
Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu prudenţă şi cu viteză redusă în locurile în care se efectuează lucrări.
Noua carte de identitate electronică devine disponibilă pentru români de la începutul lunii august.
Documentul va conţine, printre altele, informaţii cu caracter personal pe care le găsim şi pe actuala carte de identitate simplă, dar şi date biometrice constând în imaginea facială şi, după caz, amprente.
Noua carte de identitate va înlocui şi cardul naţional pentru asigurări de sănătate.
Românii care nu optează pentru acest format cu cip, îl pot alege pe cel vechi.
Tranziţia spre noile cărţi de identitate şi spre un sistem complet digitalizat va dura mai mulţi ani – spun autorităţile.
Echipa ”Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.
Aceasta se desfășoară până pe 23 aprilie.
Echipa dorește să convingă cât mai mulți donatori să se alăture, deoarece este foarte mare nevoie de sânge la nivel național.
Săptămâna aceasta, dar și săptămâna viitoare, la Centrul de Transfuzii de pe Strada Nicolae Iorga nr. 85 din Constanța, persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate in intervalul orar 7:30-13:30.
Anumite infracțiuni nu se mai prescriu.
Senatorii au adoptat o serie de modificări la Codul Penal, prin care au inclus sclavia, traficul de persoane, proxenetismul, agresiunea sexuală, tortura şi pornografia infantilă în categoria infracţiunilor care nu se prescriu.
Iniţiatorii propunerii legislative consideră că acestea sunt fapte grave, care afectează în mod iremediabil integritatea fizică şi psihică a victimelor.
Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional.
Părinții resping propunerea de extindere a duratei anului școlar.
Aceștia vor un proces educațional de calitate, nu creșterea cantității.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a adus ca argument pentru extinderea duratei anului școlar, exemplul Germaniei unde copiii învață, per total, pe parcursul întregului proces educațional, cu peste doi ani de școală în plus față de elevii din România.
Ministerul Educației va lansa în dezbatere publică propunerea.
Pentru copiii mai mici de 3 ani nu se plătește “întreținerea”.
Senatul a adoptat în plen propunerea legislativă.
Potrivit iniţiatorului proiectului, deputatul Florin Roman, “cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.