Știri 17 august 2021
El a viețuit în smerenie și osteneală, fiind propovăduitor al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.
Moaștele sale se află la Mănăstirea Văratec.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Gheorghe Lazăr pe 5 octombrie 2017.
CFR suplimentează vagoanele trenurilor spre litoral.
Pasagerii care doresc să ajungă pe litoral au la dispoziţie, pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa, 1100-1400 de locuri.
De asemenea, sunt suplimentate şi celelalte trenuri din marile oraşe care circulă spre litoral. Dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2500 de locuri.
Mașinile fără stăpân sau abandonate vor fi ridicate.
Acestea vor fi transporte în parcul auto de pe strada Vârful cu Dor.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat pe 09 august 2021 dispoziția prin care 52 de vehicule (33 abandonate și 19 fără stăpân) trebuie să fie ridicate de pe domeniul public pentru a elibera astfel străzile și trotuarele din oraș.
Se efectueaza acțiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în parcuri.
În parcurile de distracție administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va desfășura, în perioada 17 – 18 august 2021, o acțiune de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.
Operațiunea urmărește menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor, eliminarea rozătoarelor, a bacteriilor, a germenilor și prevenirea apariției unor focare de infecție.
Accesul publicului va fi interzis între orele 09:00 și 16:00.
Apa mării, este contaminata cu bacterii periculoase.
Direcția de Sănătate Publică Constanța a publicat o avertizare legată de calitatea apei din Marea Neagră.
Potrivit datelor, scăldatul este permis în toate stațiunile, deşi parametrii indică faptul că s-au confirmat concentrații mari de bacterii periculoase, în unele zone din Mamaia, Constanţa, Eforie şi Costineşti.
Turiștii sunt sfătuiți să nu înghită apa mării deoarece, aceste bacterii pot provoca infecţii ale aparatului digestiv, mai ales la copii.
Consumul de fructe roşii poate reduce efectele cancerului.
Conform specialiștilor, conţinutul înalt de antioxidanţi şi compuşii bioactivi din fructele roşii contribuie la prevenirea şi tratarea cancerului.
Studiul realizat asupra unor fructe ca zmeura, mure, afine, fragi sau struguri a relevat că acestea au proprietăţi anticancerigene.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul este principalul factor de deces la nivel mondial.