Știri 23 septembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și al Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, mitropolitul Moldovei, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Mâine, de la ora 7.25, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Sâmbătă, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Stejaru, județul Constanța, care are hramul Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, serbat de către Biserică duminică, 26 septembrie.
Tot sâmbătă, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și al Sfântului Voievod Neagoe Basarab la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va face parte din soborul de arhierei care vor oficia slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe” din cadrul mănăstirii Pantocrator (comuna Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman). Slujba va fi urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 1 octombrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Casicea, Căscioarele, G-ral. Scărișoreanu, Independenta, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

Constănțenii sunt invitați la conferința intitulată ”Sensul suferinței”.
Aceasta se va desfășura sâmbătă, de la orele 17.00, la Curtea Brâncovenească.
Invitați vor fi Pr. Dr. Ștefan Mindea, Pr. Cezar Axinte și Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic.
Conferința va fi precedată de expoziția cu tema ”Doamna Maria Brâncoveanu”, prezentată de Alexandra Brutaru.

Legea asistenţei sociale va fi schimbată.
Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan la Tulcea.
Aceasta a precizat că Legea va fi schimbată astfel încât să urmeze beneficiarul, accentul să fie pus pe servicii integrate iar persoanele vârstnice să fie luate în evidența Serviciilor sociale ale primăriilor la fel ca vârstnicii din Centrele de îngrijire.
Ministrul Muncii a menţionat că modificarea legislativă este însoţită şi de măsuri complementare prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, respectiv alocarea a 182 de milioane de euro pentru crearea centrelor cu servicii sociale necesare persoanelor vulnerabile.
Săptămâna viitoare ministrul Muncii va avea o primă consultare pe tema noii legi.

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța a fost atacat în instanță de Organizația Patronală Mamaia.
Directorul executiv, Anca Pavel Nedea, a confirmat acțiunea, însă nu a vrut să facă alte precizări.
Regulamentul parcărilor a stârnit nemulțumirea unor reprezentanți ai mediului de afaceri, care susțin că taxele de parcare aplicate inclusiv în stațiunea Mamaia sunt prea mari și afectează turismul.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că vaccinarea va trebui să devină obligatorie în cazul personalului medical, în condițiile în care numărul de infectări crește.
În ceea ce privește restricțiile impuse de pandemie, șeful statului a menționat că acestea vor fi mai mari pentru persoanele nevaccinate și a adăugat că certificatul reprezintă soluția pentru mai puține restricții.
Președintele a făcut aceste declarații la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

România este ţara cu cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană.
Împreună cu o asociație pentru tineret, Guvernul lansează un program care să ducă în timp la creșterea siguranței în trafic.
Până când se vor vedea efectele acestor proiecte, siguranța în trafic poate fi crescută și prin marcaje rutiere, aproape inexistente în prezent.
Ministerul Educației este obligat să asigure săptămânal ore de Educație rutieră dar, în realitate, legea nu este aplicată peste tot în țară.
Ministerul de Interne va susține modificarea acesteia astfel încât în toate școlile să se organizeze ore de activități tehnice și aplicate de Educație rutieră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept