Știri 22 noiembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această noapte, de la ora 23.00, Acatistul Acoperământul Maicii Domnului la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Mâine dimineață, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de parastas la biserica „Înălțarea Domnului” din satul Gheorghițeni, județul Suceava.
Miercuri, de la ora 7.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
De la ora 14.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica Sfinții Arhangheli din localitatea Petroșani, comuna Deleni, iar de la ora 15.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla.
Joi, de la ora 7.45, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, cu prilejul hramului.
Apoi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sfintei Ecaterina și Acatistul Sfântului Stelian Paflagonul la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu acest prilej, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele, județul Constanța, iar de la ora 18.00, va săvârși Taina Sfântului Maslu la mănăstirea Sfântul Ioan Rusul.
Sâmbătă, de la ora 7.30, va oficia slujba de sfințire a picturii bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Negrești, comuna Cobadin, urmată de Sfânta Liturghie, iar
de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului organizează o acțiune umanitară în perioada 22 noiembrie-10 decembrie.
Aceasta se numește ”De Crăciun, fii bun!” și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și haine în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Centralele de apartament vor fi interzise în blocurile care urmează să fie construite.
Ministrul Mediului a anunțat că pregătește un set de măsuri în acest sens.
O astfel de decizie ar fi necesară pentru a reduce poluarea, dar îi nemulțumește pe dezvoltatorii imobiliari și pe reprezentanții asociațiilor de proprietari.
Locuințele noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune.
Potrivit Uniunii Europene, centralele de apartament ar urma să fie interzise până cel mai târziu în 2030.
Pentru încălzire ar urma să fie folosite sistemele centralizate, plus noile tehnologii care produc căldură, dar poluează mult mai puțin.

Persoanele vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală vor avea acces la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri sau conferințe.
Așa prevede o hotărâre aprobata vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Totodată, s-a aprobat propunerea ca organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

În acest moment, În România, nu se iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate sau impunerea vaccinării obligatorii.
Declarația aparține șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Precizarea vine în contextul în care Austria şi alte state discută de obligativitatea imunizării în contextul creșterii îmbolnavirilor cu noul coronavirus.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţi, Andrei Baciu, a subliniat că trebuie luat în calcul şi contextul în care ţările respective au impus astfel de măsuri.
În acest sens, el a precizat că în statele care au crescut rigurozitatea măsurilor, situaţia epidemiologică este una mai dificilă faţă de cea de acum câteva săptămâni.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe, din această săptămână, controale specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc.
Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella.
În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor asigura permanenţa, astfel încât oamenii să poată efectua examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept