Știri 15 februarie 2022
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 23.00.
Dupa slujba, Arhiepiscopul Tomisului va rosti un cuvânt de învățătură.
Astăzi este Ziua Internațională a copiilor bolnavi de cancer.
Aceasta este marcată din anul 2002, la inițiativa Organizației Internaționale a copiilor bolnavi de cancer.
În fiecare an, peste 400.000 de copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticați cu această boală.
Rata de supraviețuire depinde de regiune, cu o supraviețuire de 80% în majoritatea țărilor cu venituri ridicate, dar până la 20% în țările cu venituri mici și mici.
Ziua internaţională a copilului cu cancer are la baza credinţa că fiecare copil merită cea mai buna îngrijire medicală și psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, statut financiar sau clasă socială.
Astăzi este Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită în premiera în România.
Inițiativa aparține ministrul Educaţiei, iar motto-ul acestui an este “Citim împreună!”.
Obiectivul urmărit este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.
Unităţile de învăţământ pot organiza activităţi de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respectarea normelor sanitare anti-COVID-19.
În întreaga ţară se vor organiza manifestări nu doar în şcoli, ci şi la bibliotecile locale, a informat Ministerul Educaţiei.
Atenție la aplicațiile instalate pe telefonul mobil!
Experţii în securitate cibernetică spun că a crescut numărul escrocheriilor pe site-urile de dating, sub paravanul unei întâlniri sau a unei conversaţii online, hakerii ne pot fura datele personale din telefon şi riscăm să ajungem să fim şantajaţi.
Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky mai bine de jumătate dintre respondenţi spun că se tem să nu fie urmăriţi de cineva, pe care l-au întâlnit online, în timp ce 16% au fost expuşi furtului de date personale.
Toate reclamele pentru produsele din tutun vor fi interzise în Elveţia.
Asa arata noua lege in ceea ce priveste fumatul.
Astfel, 54% din populaţie a votat în acest sens în cursul unui referendum care a fost contestat atât de guvern cât şi de parlament.
Unele dintre cele mai mari companii din industria tutunului au sediile în Elveţia şi contribuie cu foarte mulţi bani la economia elveţiană prin taxe sau produc locuri de muncă.
Cu toate acestea, majoritatea elveţienilor au decis să pună pe primul loc sănătatea faţă de afaceri, atunci când este vorba despre tutun.
Gazele naturale, uleiul, cartofii și combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an.
Astfel, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creșteri de prețuri au fost înregistrate la transportul aerian, gaze și energie termică, conform datelor publicate ieri de Institutul Național de Statistică.
În intervalul ianuarie 2021-ianuarie 2022 prețurile la gaze naturale au urcat cu circa 60%, iar la ulei, cartofi și combustibili cu aproape 25 de procente.
Creșteri semnificative, cu aproape 20%, s-au mai înregistrat în ultimul an la slănină, grăsimi, mălai și energie termică.
Potrivit INS, numai în ultima lună mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 10 procente, cele alimentare cu peste 7%, iar serviciile cu aproape 6%.
Ridicarea restricţiilor în România se va face cu precauţie.
Declaratia ii apartine Ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila.
Acesta a spus ieri că ridicarea restricţiilor în tara noastra nu se va face acum, doarece numărul de pacienţi cu COVID-19 de la ATI nu a scăzut încă.
Ministrul sănătăţii a mai precizat că epidemia a intrat pe un trend descendent accentuat în ţara noastră, iar rata de reproducere a virusului era ieri de 0,89%.
Programul de creștere a natalității va fi extins.
Potrivit Ministrului familiei, Gabriela Firea, programul național care se referă la decontarea procedurilor de fertilitate în clinicile din România se adresează femeilor între 20 și 45 de ani, iar suma decontată este de 4.500 de euro.
Gabriela Firea a precizat că proiectul se află deja în transparență decizională și că va deveni funcțional în toată țara în cel mult două luni.
Ea a mai anunțat că Ministerul Familiei are în lucru și alte proiecte, precum înființarea Observatorului național pentru copii sau modificarea Legii protecției și drepturilor copilului.