Știri 2 martie 2022
Astfel, de la ora 20.45, va oficia Taina Sfântului Maslu, iar de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Patriarhia Română reînnoiește apelul de solidarizare cu victimele din Ucraina.
Aceasta îi îndeamnă pe toți clericii și mirenii să se mobilizeze în această perioadă critică și să se implice în acte caritabile de donație, menite să aducă un sprijin real și o mângâiere celor striviți acum de teamă şi neputință.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Băsescu a subliniat că „situațiile limită prin care trecem sunt și cele care indică gradul nostru real de încreștinare”.
Țara noastră se află sub informare meteorologică de ninsori și intensificări ale vântului până mâine dimineață la ora 10.00.
Astfel, în jumătatea de est a țării, precum și în Carpații Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.
Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea, Moldova, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța rămâne închis.
După nenumărate termene de deschidere depășite, nici măcar cel anunțat de primarul Vergil Chițac, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, – 28 februarie – nu a fost respectat.
Luna trecută, a redevenit funcțională o clădire exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, din cartierul Medeea.
Aici funcționează, în prezent, un centru de evaluare pentru pacienții COVID.
Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare sanitară în perioada următoare.
Ministrul Alexandru Rafila a apreciat că sezonul estival din acest an va fi unul de ”normalitate”, cu restricţii puţine însă acest “lucru rămâne să fie confirmat de realitate”.
De asemenea, programul centrelor de transfuzii unde poate fi donat sânge pentru Ucraina, este în fiecare zi până la ora 17:30.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea, pe teritoriul României, a unui „hub” pentru donaţiile către Ucraina.
Acesta va permite colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina şi către ucraineni.
Potrivit preşedintelui, în şedinţa CSAT a fost decisă şi „intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina şi a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul ţării noastre”.
Alianţa Pacienţilor Cronici din România a pus la dispoziția refugiaților din Ucraina un call-center.
Numărul de telefon este 021.253.0591.
Orice apelant, persoană cu hemofilie, von Willebrand, sau altă tulburare de coagulare, va fi orientat către organizație şi va fi navigat prin sistemul de sănătate, va primi consiliere medicală de bază, psihologică, nutriție, dar şi medicamentele necesare tratamentului indicat de medicii implicați.