Stiri 24 martie 2022

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Buna-Vestire.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17.00, slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din Năvodari, urmată, de la ora 18.00, de o procesiune cu moaștele Sfântului Pantelimon.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Bunei Vestiri și Acatistul Sfântului Arhanghel Gavriil la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Maine, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Constanța, Str. Dionisie cel Mic.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, județul Constanța, ce are hramul Buna Vestire, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfintei Cruci la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.30.

La Biserica Schimbarea la Față, cunoscută și ca Biserica Greacă din Constanța se va oficia luni, Taina Sfântului Maslu.
Slujba va fi oficiată de un sobor de 7 preoți, de la ora 9.00.
Totodată, credincioșii se vor putea închina și moaștelor Sfantului Nectarie aduse de la biserica Sf. Nectarie din Constanța.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.
Aceasta se sărbătoreşte anual pe 24 martie, dată la care, în urmă cu 129 de ani, Robert Koch prezenta comunităţii medicale din Berlin descoperirea sa: bacilul tuberculozei.
Scopul acestei zile este atragerea atenţiei opiniei publice şi sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la importanţa acestei probleme de sănătate publică, cu multiple implicaţii de ordin medical, psihologic şi social.

Elevii vor putea participa la orele de educaţie sanitară, dacă au acordul părinţilor.
Propunerea aparține Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.
Acest lucru s-a întâmplat după ce a respins cererea de reexaminare a proiectului de lege transmisă de preşedintele Klaus Iohannis.
Astfel de ore vor fi cuprinse în programa şcolară pentru toate clasele.
Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

6.000 de paşi pe zi sunt suficienţi pentru o formă fizică bună.
Cercetătorii din mai multe țări au descoperit că 25% dintre oamenii care merg cel mai mult în fiecare zi au cu 40-53% mai puţine şanse de a muri prematur decât cei 25% care merg cel mai puţin.
Pentru adulţii în vârstă de 60 de ani şi peste, riscul este redus cu 6.000-8.000 de paşi pe zi.
O jumătate de oră de activitate fizică intensă zilnică poate fi extrem de benefică pentru persoanele care stau jos mult timp. Exerciţiile practicate de persoanele în vârstă susţin creierul, inima şi oasele, mai spun oamenii de știință.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept