Stiri 26 mai 2022
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală, „Sfintii Ap. Petru si Pavel ” din Constanta.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze și nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.
Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”.
Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele lor.
Sistemul face parte din Programul Naţional al Guvernului “Din grijă pentru copii”.
Conform Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară, principalele cauze ale dispariţiei copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuşi, cu precădere cele de natură sexuală.
Anul trecut, Poliţia Naţională a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor.
Motocicliștii ar putea scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor.
Codul rutier urmează să fie modificat, potrivit unui proiect de lege pus în dezbaterea senatorilor.
Inițiatorii proiectului spun că era o obligație greu de pus în practica, pentru cei ce folosesc mopede, scutere sau motociclete.
Guvernul va sprijini dezvoltarea transportului nepoluant.
Potrivit premierului Nicolae Ciucă, obiectivul Guvernului este acela de a folosi banii europeni pentru a stimula transportul electric.
Acest tip de transport contribuie la combaterea schimbărilor climatice și la eliminarea dependenței de importurile de combustibili fosili.
În acest sens, Executivul vrea să finanțeze până în anul 2026, 18 mii de stații de încărcare pentru mașinile electrice în toată țara.
Şcolile vor fi dotate cu laboratoare IT şi de ştiinţă.
Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
El a precizat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este trecută suma de 300 de milioane de euro pentru 10 mii de laboratoare de ştiinţe.
În ceea ce priveşte laboratoarele IT, el a menţionat că, acolo unde acestea există, se vor face actualizări ale echipamentelor.
Hotărârea privind acordarea sporului pentru personalul care lucrează cu pacienţi COVID a fost aprobată de Guvern.
Este vorba despre un spor de 55 până la 85% pentru personalul de specialitate care este implicat în transportul, recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19.
Actul normativ creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar.