Știri 7 iulie 2022
Apoi, de la ora 21.45 va oficia Acatistele Maicii Domnului, al Sfinților Epictet și Astion și al Sfântului Procopie, la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de sărbătoarea Sfinților Epictet și Astion, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Halmyris din județul Tulcea.
Sâmbătă, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfinții Epictet și Astion, din apropierea localității Capidava.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Noi reguli de circulație sunt instituite de astăzi pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Salcâmilor.
Astfel, circulația rutieră este permisă dinspre strada Salcâmilor către bulevardul Tomis.
Prin implementarea acestei măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier din zona tranzitată de strada Farului.
Totodată, se va permite accesul conducătorilor auto din bulevardul Alexandru Lăpușneanu către bulevardul Tomis.
CT BUS suplimentează oferta de transport cu linia SHUTTLE BUS – „NEVERSEA”, pe perioada festivalului.
Autobuzele vor circula de astăzi și până duminică pe traseul: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur.
Toate liniile vor avea program normal.
Liniile 42, 44, 48, 51 și 101 circulă cu traseu prelungit până în Portul Turistic Tomis, pe toată durata festivalului.
Totodată, linia City Tour, denumită, pe durata festivalului, NEVERSEA, este suplimentată, pe perioada nopții, cu cinci autobuze.
Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până ieri.
Anunțul a fost făcut de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Acesta a început pe 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.
Ministerul poartă negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi acest sprijin până în 2027.
Guvernul a propus modificări ale Codului Fiscal.
Prețurile vor crește la ţigări, alcool, băuturi cu zahăr, dar şi la serviciile de restaurant şi cazare, din cauza majorării accizelor, sau a TVA-ului.
Şi tranzacţiile cu locuinţe vor fi mai scumpe și ar urma să fie majorate și impozitele pe case.
Modificările fiscale intră în vigoare în două etape.
Până atunci, sunt încă analizate la guvern, iar premierul anunță că toate măsurile vor viza stabilitatea economiei și a locurilor de muncă.
Piaţa din România este invadată de pungi de plastic biodegradabil false.
Acestea se transformă în microplastic, un praf care ajunge apoi în organismul oamenilor, a afirmat preşedintele Asociaţiei Patronale a Producătorilor de Mase Plastice, Constantin Oprean.
El a arătat că foarte multe pungi de plastic din România, deşi au ştampila că sunt biodegradabile, nu respectă aceste standarde.
Parlamentul European a aprobat două legi menite să exercite mai mult control asupra activităţii marilor companii Facebook şi Google.
Actul pieţelor digitale se concentrează asupra slăbirii praticilor acestora de monopolizare, iar actul serviciilor digitale urmăreşte să amelioreze controlarea conţinutului şi protecţia consumatorilor, în special a copiilor.
Potrivit agenției Rador, încălcarea regulilor ar putea duce la plata unor amenzi de până la o zecime din veniturile anuale globale.