Stiri 11 iulie 2022
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8.00, la schitul Prodromiţa, din apropierea localității Hârșova.
Credincioșii vor putea cinsti o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, realizată în Sfântul Munte Athos.
Astăzi va avea loc conferința „De ce trebuie reactivată Mitropolia Tomisului?”.
Aceasta va fi susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu și se va desfășura de la ora 12.00 la Centrul Eparhial Tomis.
Totodată, vor fi lansate 50 de volume din colecția Monumenta Historiae Orthodoxiae et Byzanthinae.
Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța.
Patriarhia Română face un apel la rugăciune pentru încetarea secetei.
În contextul creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor „la vreme de secetă”.
Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului.
Astăzi este Ziua Mondială a Populaţiei.
Această zi a fost instituită ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populaţiei globale la 11 iulie 1987.
Conform Diviziei de Populaţie ONU, la 1 ianuarie 2014, populaţia lumii a fost de 7,2 miliarde locuitori, iar pentru anul 2060 se prognozează că populaţia va fi de aproape 10 miliarde de locuitori.
O treime dintre consumatori se află în sărăcie energetică.
Aceasta este definită ca situaţia în care oamenii nu îşi permit temperaturi confortabile în locuinţe, ori sunt nevoiţi să renunţe la nevoi de bază, ca hrană, îmbrăcăminte sau medicamente, pentru a-şi plăti facturile la energie.
Potrivit unei analize a Observatorului Român al Sărăciei Energetice, fenomenul s-a acutizat în contextul pandemiei.
Alimentele cumpărate de pe marginea drumului, de la comercianții ambulanți sunt adevărate pericole publice.
Ţinute în soare, în condiții improprii, brânza, ouăle, laptele, fructele și legumele pot afecta sănătatea consumatorului, și îl pot trimite direct la spital.
Comercianții care își vând marfa pe stradă, fără autorizații, riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.
Guvernul grec a introdus o serie de reguli care-i privesc și pe turiști, pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid.
Cei care se află în vacanță în Grecia și sunt testați pozitiv la Covid nu mai sunt obligați să stea în carantină.
Regula autoizolarii pe o perioadă de 5 zile, valabilă pe teritoriul elen, se aplică doar localnicilor, nu și turiștilor.
Noile protocoale emise de Ministerul Sănătății de la Atena spun că turiștii pot alege să se autoizoleze doar pentru numărul de zile rezervate vacanţei.