Stiri 5 septembrie 2022
Astfel, de la ora 6.00, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, apoi, la ora 10.00, va oficia slujba de pomenire a eroilor căzuți la datorie în anul 1916 la Cimitirul de onoare de la Șumenți, în Bulgaria.
Miercuri, de la ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie și slujba de parastas la 9 luni la trecerea la Domnul a ctitorei mânăstirii, Eleonora Ianculescu, la mănăstirea Ianculești, din județul Prahova.
Apoi, de la ora 17.00, ierarhul Tomisului va săvârși slujba Vecerniei la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, de lângă comuna Deleni.
Tot miercuri, de la ora 19.45, va oficia Taina Sfântului Maslu și slujba de sfințire a clopotelor la biserica „Sfânta Maria” din Constanța, zona Far.
Joi, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va oficia de la ora 8.15, Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord, iar de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Tot joi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, Biserica Ortodoxă îi va cinsti pe Sfinții Ioachim și Ana.
Astfel, de la ora 8.00, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din cartierul constănțean Tomis Nord.
Astăzi este Ziua Internațională a Carității.
Acțiunile de caritate contribuie la promovarea dialogului, a solidarității și înțelegerii reciproce între oameni, în situația în care sărăcia persistă în toate țările lumii, indiferent de situația lor economică, socială și culturală, mai ales în țările în curs de dezvoltare, potrivit ONU.
În semn de recunoaștere a eforturilor organizațiilor de caritate și a persoanelor, Adunarea Generală a ONU a desemnat ziua de 5 septembrie ca Ziua internațională a carității.
Data a fost aleasă pentru a comemora trecerea la cele veșnice a Maicii Tereza.
Aproape 3 milioane de elevi şi preşcolarii au început astăzi şcoala.
Potrivit unui sondaj al organizaţiei World Vision, doi din trei profesori atrag atenţia că programa şcolară este, în continuare, prea încărcată sau neadaptată, iar abandonul şcolar rămâne o problemă nerezolvată.
Sondajul arată că, din cauza sărăciei, 35 % din adolescenți nu au suficiente rechizite și cărți pentru școală.
De asemenea, majoritatea copiilor consultați consideră că printre prioritățile din învățământ ar trebui să se găsească digitalizarea educației și masa caldă pentru toți elevii.
Puțin peste 35% dintre absolvenții de liceu, care au susținut bacalaureatul, în a doua sesiune din acest an, au reușit să promoveze examenul.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că procentul de promovare a crescut cu aproape 3% după soluționarea contestațiilor și este ușor peste cel din sesiunea de toamnă, de anul trecut, cu 2,5%.
Potrivit Rador, mai exact au promovat examenul aproape 10.100 de candidați.
98 la sută dintre gospodării vor beneficia de plafonarea prețului la energie.
Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.
El a precizat că această măsură are scopul de a descuraja comportamentul speculativ din piața energiei și gazelor naturale.
Atenție la timpul petrecut de copii în fața televizorului!
Consumul de produse alimentare și băuturi cu conținut ridicat de zahăr este încurajat de industria de profil, prin intermediul reclamelor difuzate la televizor, deși o alimentație bogată în zaharuri reprezintă un factor de risc major pentru apariția obezității, diabetului, a altor afecțiuni cronice și a cariilor dentare.
Conform unui studiu realizat în Brazilia, pentru copiii care petrec multe ore la televizor, probabilitatea de a consuma mai multe dulciuri este cu 33% mai mare față de cei care nu se uită mult timp la televizor, iar riscul de a face carii este cu 39% mai mare.